Moviments polítics

 









No ens confonguem: la basca d’aquests dies i una certa sensació d’ensopiment no ens han de fer creure que el tema de l’Ajuntament es dóna per tancat. Hi ha moviments, molts de moviments, especialment per part d’UCAP, que, independentment de les manifestacions ofertes a “Diario de Mallorca” per Biel Torres en el sentit d’estar negociant amb el PP, en realitat s’està reunint amb tothom.

 

El mateix Torres deia que el seu grup no és partidari d’una moció de censura i que allò que necessita el consistori gabellí és estabilitat. Evidentment, un acord amb el PP donaria aquesta estabilitat que el cap de llista d’Unió per Capdepera reclama. Però també la donaria, segurament, la reconstrucció del pacte amb el PSOE que se’n va anar en orris el passat dia 11. I de fet, els contactes entre aquestes dues formacions també existeixen, com és vox populi.

 

Estam convençuts que la majoria de ciutadans esperen, i fins i tot desitgen, que passi alguna cosa i que aquesta passi relativament aviat. Tant si s’ha de reforçar l’equip de govern del PP com si se l’ha de fer fora, pensam que seria injust perllongar l’estat d’incertesa actual. Joan Ferrer i els seus tenen dret de saber de manera immediata si han d’estar al govern o a l’oposició. D’altra banda, ens sembla igualment injust obligar-los a governar amb cinc regidors únicament. Que sigui l’oposició la que marqui el full de ruta és un contrasentit, com bé es va demostrar la legislatura passada.

 

Dèiem, el passat dia 12, immediatament després de l’elecció de batle, que “ara mateix, els ciutadans estan confusos, però d’aquí a pocs dies estaran simplement emprenyats.” Ara hi afegiríem que, en alguns sectors de la població, allò que comença a imposar-se és la indiferència. I això encara és molt pitjor.