Aprovat el reglament municipal del servei públic de taxis.
S'aprovà, igualment, la moció del PSM-Entesa realtiva al dret a decidir i a consultes populars, mentre que quedava sobre la taula la referida a la llengua pròpia de les Illes Balears.












Recordem l'ordre del dia:

I.- APROVACIÓ ACTES SESSIONS ANTERIORS: 07/09/10 i 5/10/10.
II.- EXP NÚM. 182AG/10: REGLAMENT MUNICIPAL DEL SERVEI PÚBLIC DE VIATGERS EN AUTOMÒBILS DE TURISME.
III.- MOCIÓ: DRET A DECIDIR I CONSULTES POPULARS.
IV.- MOCIÓ: LA LLENGUA PRÒPIA DE LES ILLES BALEARS. 
V.- CANVI DATA DEL PLE ORDINARI DEL DIA 7 DE DESEMBRE DE 2010.
VI.- EXP NÚM. 45/2010(INTER): MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA 20/2010 PER GENERACIÓ D’INGRESSOS “PROJECTES TÈCNICS”.
VII.- EXP 52/2010(INTER): MODIFICACIÓ DE CRÈDIT NÚM. 23/2010 DE BAIXA PER ANULACIÓ I TRANSFERÈNCIA DE CRÈDIT.
VIII.- EXP 53/2010(INTER): MODIFICACIÓ DE CRÈDIT NÚM. 24/2010 PER SUPLEMENT DE CRÈDIT FINANÇAT AMB ROMANENT.
IX.- EXP NÚM. 54/2010(INTER): MODIFICACIÓ DE CRÈDIT NÚM. 25/2010 DE CRÈDIT EXTRAORDINARI FINANÇAT AMB BAIXA.
X.-  EXP NÚM. 55/2010(INTER): MODIFICACIÓ DE CRÈDIT NÚM. 27/2010 DE CRÈDIT EXTRAORDINARI FINANÇAT AMB BAIXA.
XI.- EXP. NÚM. 202AG/2010: RENÚNCIA AL CÀRREC DE REGIDOR DEL SR. BERNARD BOUTIQUE.
XII.- DECRETS I RESOLUCIONS.
XIII.- PRECS I PREGUNTES.


El ple va començar amb l’aprovació per unanimitat del reglament municipal del servei públic de viatgers en automòbils de turisme, és a dir, els taxis, que segons va explicar el regidor Climent Crespo, fa més d‘un any que es treballa conjuntament amb els taxistes.

 

El PP va votar a favor del reglament especificant que també s’ha de dur a aprovació la instal·lació de taxímetres, perquè suposaran “un benefici pels taxistes, i una imatge de serietat i garantia pel viatgers”; i que es decideixin quines seran les zones d’estacionament dels taxis en els diferents nuclis urbans de Capdepera.

 

Per la seva banda, EU-EV va especificar refent al reglament, que no hi consten actes de les reunions amb els taxistes, i que un cop aprovat, s’haurà de modificar l’Ordenança Fiscal.

 

A la sessió d’ahir, faltava el regidor d’Es Grup, Mateu Melis.

 

Els punts 3 i 4 de l’ordre del dia eren dues mocions presentades pel regidor Mateu Garau. La primera era refent al Dret a decidir i les consultes populars dels ciutadans, i la segona, que va quedar damunt la taula, La llengua pròpia de les Illes Balears.

 

La moció de dret a decidir prové, segons el regidor Garau, de la contemplació de les consultes populars a l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears i de la consideració del seu desplegament”.  

 

El PP va votar en contra de la moció perquè “la Constitució espanyola no admet l’autodeterminació dels municipis”.

 

EU-EV va votar a favor perquè “la gent ha tenir dret a decidir sobre el seu futur”.

 

Finalment es va aprovar per 8 vots a favor (Rafel Fernàndez, Mateu Garau, Pilar Gasull, Sebastià Sureda, Margalida Bover, Climent Crespo i les dues regidors d’EU-EV, Maria Orts i Virginia Urdangarín); 5 en contra (PP), i dues abstencions (Bartomeu Alzina i Josep Gallego).

 

El punt 5 es va aprovar per unanimitat i el ple de desembre tendrà lloc el dia 1 de desembre.

 

Els punts 6, 7, 8, 9, 10 eren modificacions de crèdit.

 

El punt 6 s’havia dut a ple en la sessió anterior i no es va aprovar. En aquesta sessió s’ha aprovat per 8 vots a favor (equip de govern) i 7 en contra (PP i EU-EV).

 

El regidor d’Hisenda, Sebastià Sureda, va explicar que la modificació de crèdit és per l’estudi de Desenvolupament agrari del municipi de Capdepera, amb un pressupost de 4900 euros, subvencionats 3.430 per la Conselleria de Turisme , i pel qual l’Ajuntament ha d’abonar la resta.

 

El regidor Bartomeu Alzina va explicar que l’estudi tracta sobre “la recuperació de l’ús del sol rural per treure productes de qualitat que és el que demanen els turistes”. Va afegir que d’aquesta manera es donaria una sortida a la bassa d’aigua de Son Jaumell.

 

El PP va votar en contra i va recordar que el punt ja havia passat per Ple el mes d’octubre i no s’havia aprovat, amb l’argument que no estava pressupostat, i va afegir que “dur-lo a ple una altra vegada era perquè faltava un regidor del PP”.

 

EU-EV va dir que el projecte era “bo” però que el que es votava era el procediment, i que aquest “no s’havia fet com s’havia de fer”.

 

Referent a les altres modificacions de crèdit, els membres de l’oposició van explicar que ja havien demanat que es portessin a ple, de la mateixa manera que s’havien portat les modificacions per generació d’ingressos.

 

El punt 7 es va aprovar per 13 vots a favor (equip de govern i PP) i 2 abstencions (EU-EV).

 

Els punt 8 i 9 es van aprovar per unanimitat. El primer feia referència a la devolució dels doblers del crèdit, un total de 290.000 euros; el segon punt tractava sobre pagar amb el pressupost de la dotació de serveis de Es Marisc factures pendents d’altres anys.

 

El punt 10 anava sobre despesa corrent pagada en remanent. Es va aprovar per 13 vots a favor (equip de govern i PP) i 2 en contra (EU-EV) perquè consideraren que “el remanent s’ha de deixar per altres despeses”.

 

Es va donar coneixement que el regidor Bernard Boutique ha deixat el càrrec per motius personals.

 

En els precs i preguntes el PP no va fer preguntes perquè va explicar que “han sortit moltes coses durant aquests dos mesos i també ha sortit el compromís del batle de tirar cap endavant”. O va afegir que el PP “confia que el batle compleixi la seva paraula”.

 

EU-EV va demanar que l’Ajuntament calculi i reclami els doblers abonats des de 1997 en concepte de canons per suports i unitats de copia, perquè la Unió Europea ha declarat il·legal el cànon digital.

 

Va demanar també per l’evacuació de les persones del centre Cap Vermell el dia del concert de rock quan van botar les alarmes d’incendis, i li van contestar que no es va evacuar i que van cercar el motiu de l’alarma i no hi havia foc.

 

Va demanar també sobre el persona eventual contractat a la regidoria d’Esports i sobre la productivitat.

 

Es van fer preguntes noves sobre la situació de l’abocador, a qui la regidora de Medi Ambient no va donar respostes concretes, sinó que va passar a la lectura d’un text explicatiu.