Clica l'imatge per escoltar el ple (03/09/2024)



El ple començà amb la ratificació de la urgència del ple, que com explicà la batlessa va ser causat per una errada en la convocatòria, concretament en la convocatòria tardana del ple. La convocatòria no complia el requisit de dos dies hàbils abans i havia punts que s’havien de aprovar aquesta setmana.

Sense cap comentari de l’oposició s’aprovà, com  també se va aprovar l’acta de la sessió anterior (per unanimitat).

El tercer punt de l’ordre del dia va ser la proposta de modificació del reglament de regim intern de les escoletes infantils de primer cicle de l’Ajuntament de Capdepera.  Concretament afecta al trams dels horaris. Com comentà la regidora d’Educació, Mireia Flaquer, suposaria incrementar una hora al matí, es a dir l’escoleta començaria  les 8 hores adaptant els horaris als usos reals (abans hi havia el servei d’escoleta matinera, que es mantindrà de 7 a 8 els mesos d’estiu), També s’adequa a la normativa actual pel que fa a les llistes d’espera, admissions i inscripcions que depèn de la Conselleria. S’aprova amb 5 abstencions, sense intervenció de l’oposició.

El punt nombre 4 feia referencia a la rectificació d’una errada en una subvenció nominativa esportiva, aprovada dia 13 de març, a favor d’East Mallorca Cup.  Hi va haver una errada pel que fa al nom del perceptor i se rectificà amb 9 vots a favor i 5 abstencions.

En el següent punt, el nombre 5,  se proposà la pròrroga del conveni entre el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Capdepera (signat 7 setembre 2022) per la convocatòria i gestió dels processos d’estabilització del personal temporal.  Se passà directament a la votació i s’aprovà per 9 vots a favor i 5 abstencions.

El punt sisè suposà la ratificació de l’acord per iniciar el procediment per a dissoldre, liquidar i extingir el  Consorci d’Infraestructures de les Illes Balears. La junta de l’esmentat Consorci va aprovar per unanimitat dels seus membres la dissolució i l’ajuntament de Capdepera pot donar-se de baixa ja que no té deutes pendents. També se passà directament a les votacions amb el resultat repetit de 9 vots a favor i 5 abstencions.

El punt nombre 7, feia referencia a l’adhesió al  conveni entre la Secretaria d’Estat de Seguretat (Direcció General de la Policia) i l’Ajuntament de Capdepera, per a la instal·lació d’un lloc d’actualització de documentació PAD amb un mòdul de comunicacions integrades en instal·lacions no policial. Es tracta d’un aparell per actualitzar els DNI electrònics des del propi municipi. Aquesta proposta també s’aprovà.

El punt 8, aprovà la modificació de les bases d’execució del pressupost per incorporar una subvenció nominativa de 10000 euros pel festival de globus,  amb els vots favorables de l’equip de govern.

El punt nou va presentar una modificació de crèdits 18/2024, suplement de crèdit a càrrec del romanent de tresoreria amb per les següents finalitats: 30.000 euros en productes alimentaris per Serveis Socials; 5.000 euros de despeses socials;  4.799,50 del nou contracte de teleassistència;  10.000 euros de productes de manteniment de la piscina; 30.000 per la vigilància del poliesportiu; 5.000 per activitats del Servei Municipal d’Esport; 10.000 euros pel manteniment del poliesportiu; 15.000 per carburant del poliesportiu; i 20.000 de senyalització viària. Tot plegat feia un total de 129.799,50 euros, però la partida de Serveis Socials se va reduir en 14.000 euros i el total suposà un increment de 115.799,50 euros.

Segons digué la batlessa, en el romanent de tresoreria queden 7. 887.986 euros. Se votà directament i s’aprovà amb els 9 vots dels regidors de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició. 

El desè punt de l’ordre del dia va ser un reconeixement extra-judicial de crèdits per pagar factures per un valor de 211. 437,26 euros, aprovat amb els vots de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició.

El punt onzè, feia referència a la modificació dels preus del primer cicle de les escoletes a les ordenances pel que afecta als horaris, però se manté el mateix preu públic que regeix fins ara. També s’aprovà amb els vots de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició.

El punt dotzè, i darrer (recordem que als plens extraordinaris no hi ha precs i preguntes) va ser l’aprovació dels Comptes Generals del 2023, que s’havien exposat al públic sense rebre cap reclamació. S’aprova per... sense sorpreses 9 vots a favor de l’equip de govern i  5 abstencions de l’oposició. 

Per cert al ple no van assistir en Paulí Faba (baixa per maternitat) i els dos regidors d’El Pi, Eduardo Cabrero i Elionor Hernández, 

Un ple curtet, sense gaire intervencions de l’oposició, i  repetició dels resultats de les votacions a gairebé tots els punts de l’ordre del dia.

 

Un que escoltava