La Junta de Seguretat de Capdepera es celebra amb presència del delegat de Govern, José Maria Rodríguez i del batle de Capdepera, Rafel Fernández.

 


L’Ajuntament de Capdepera va celebrar divendres horabaixa una Junta de Seguretat amb la presència del batle de Capdepera, Rafel Fernández, la regidora d’Interior, Joana Llull, l’inspector i el subinspector de la Policia Local de Capdepera, Juan López i Joaquín Rodríguez, el delegat de Govern, José Maria Rodríguez, el Coronel Basilio Sánchez, el sargent Carlos Vázquez, i el cap accidental de la companyia de Manacor, Pedro Vermúdez.

La Junta de Seguretat va servir per analitzar la situació actual del municipi en matèria de seguretat i per part dels òrgans representats es varen proposar millores per aconseguir major seguretat de cara aquest estiu.



Es van tractar diversos punts que afecten a Capdepera sobretot els mesos de juliol i agost. El primer i principal, són els turistes menors d’edat que consumeixen alcohol, a dins bars i discoteques si els hi serveixen, i sinó, al carrer. Es va demanar que els hotels puguin fer d’intermediaris amb la Policia Local i que els clients es facin totalment responsables del seus actes. A més, per part de la Policia Local es va dir que la plantilla és insuficient a l’estiu per poder atendre totes les demandes, i per aquest motiu, es va demanar suport a la Guàrdia Civil.

El delegat de Govern va explicar que es vol canviar el conveni que hi ha amb el Ministeri de l’Interior del Govern central perquè la Policia Local de Capdepera pugui fer al mateix temps de Policia Judicial. Aquesta mesura dóna més autonomia al cos de Policia perquè no dependrà tant de la Guàrdia Civil.



Un altre dels problemes que es van comentar van ser les anomenads Party boads, és a dir, els vaixells que celebren festes en mig de la mar. Per part del delegat de Govern, va quedar palès la col•laboració amb l’Ajuntament, com per exemple, si fos necessari, posar llanxes que es puguin apropar fins els vaixells festa.

La contaminació acústica de Cala Rajada, causada principalment pels locals d’oci nocturns, també va ser un punt de debat a la Junta, i es va comentar continuar amb la mediació sonora per part de la Policia.

El darrer punt que es va debatre va ser mancomunar els serveis de Policia Local, a la qual cosa, tots els òrgans van estar d’acord tot i que és una acció a llarg termini.