Una jornada marcada
per la meteorologia





















Contràriament als darrers anys, en què el dia de Tots Sants havia estat més aviat primaveral, en aquesta ocasió es presentà sota una climatologia canviant, plenament tardoral, plujosa per moments... Tot plegat, condicionà  la presència de la gent, que aprofità els millors moments de la jornada per fer l'obligada visita al cementeri.

I aquests millors moments que deim aparegueren a mitjan dematí i que, per tant, coincidiren en la major afluència de públic, per bé que en cap moment arribà a ser multitudinària. No oblidem que enguany Tots Sants ha coincidit amb un llarg pont de cap de setmana i que tant el dissabte com el diumenge molta gent ja havia aprofitat per fer la seva visita al cementeri i per arreglar les tombes i els nínxols. En tot cas, allà ens trobàrem amb molts de coneguts i el cementeri es convertí, com cada any, en punt d'encontre social, per a la conversa distesa, a més de lloc per a l'evocació i el record de les persones estimades i ja desaparegudes.







Com a conseqüència del temps, i després que a la part central del dia hi fes aparició la pluja, i fins i tot el calabruix, la missa de Tots Sants, celebrada per mossèn Miquel Mulet, s'hagué de celebrar el el tanatori, que s'omplí de fidels.



I com solem dir cada any, tampoc en aquesta ocasió podem passar per alt com embelleix el nostre cenmenteri en el dia de Tots Sants! Si d'habitual ja és un lloc extraordinàriament agradable de visitar, sempre perfectament cuidat, per aquestes dates la presència de flors en  multiplica l'atractiu. I també com sempre, els estranys es convertiren en la planta estrella de la jornada, avui en dia de tots els colors imaginables. La majoria de tombes presentaven un aspecte realment molt i molt endreçat. Ja deim, una bellesa.