Jornada de vaga molt tranquil·la


Aquesta és la veritat: en el nostre municipi, la jornada de vaga general d'aquest 29 de setembre, convocada contra les mesures socials del govern Zapatero, va tenir un seguiment molt escàs. No estam en disposició d'oferir xifres exactes, però bastava fer una volta, tant per Capdepera com per Cala Rajada, per adonar-se que la resposta dels treballadors a penes es deixava notar. L'ambient de total tranquil·litat, amb tots els establiments comercials oberts al públic, n'era una clara demostració. El mercat de Capdepera va transcórrer com un dimecres qualsevol.

A hostaleria, segons les informacions de què disposam, tampoc hi hagué resposta dels treballadors, o en tot cas, va ser molt escassa. I tampoc no s'hi donaren incidents. Poguérem veure una caravana de cotxes, de sindicalistes, amb banderes, però no coneixem que hi hagués actuacions de piquets.



Entre els funcionaris, les coses no sembla que anassin molt distintament. A les escoles treballaren la totalitat dels professors de Capdepera, mentre que a Cala Rajada n'hi va haver tres que se sumaren a la vaga, amb la qual cosa els infants assistiren a classe com un dia normal. A l'Institut  se sumaren a la vaga 4 o 5 professors, segons ens digueren, cosa que tampoc va impedir que les classes transcorreguessin amb una normalitat pràcticament total. Pel que fa a l'Ajuntament, els funcionaris administratius també varen complir la seva jornada laboral sense excepció, com un dia més.



A la construcció, hi ha molt poca cosa moguda, a hores d'ara, però també poguérem veure obres en què es treballava sense cap incidència.



En definitiva, i com dèiem en titulars: una jornada de vaga molt tranquil·la, en què qui no volgué treballar, així ho va fer,  i qui va voler treballar, que va ser la majoria, també ho pogué fer sense problemes.