Antoni Flaquer "Coix" serà l'encarregat d'obrir oficialment la festa del 2010
El dissabte dia 17, serà el nostre convidat en el programa "El cafè dels dissabtes"En Toni "coix", com és conegut per tothom, fou un dels candidats al Premi Cap Vermell 2009. Llavors ja dèiem d'ell:

Des d'un voluntarisme i un entusiasme a prova de qualsevol entrebanc, en Toni és un autèntic exhumador de tot tipus de documentació relacionada amb el nostre poble. El seu treball de recerca, desenvolupat al llarg i ample de la geografia no sols mallorquina, sinó també la peninsular, l'ha duit a descobrir vertaderes joies relacionades amb el nostre passat immediat. Nombrosos testimonis gràfics i bibliogràfics, especialment dels segles XIX i XX, han estat recuperats  i rescatats de l'oblit per aquest candidat al nostre premi, en una tasca  realitzada  sense suports institucionals, i a més posant-ne els resultats a l'abast de tothom que s'hi hagi interessat, com ara les molt celebrades projeccions de fotografies antigues.

Ara en Toni ha estar escollit com a pregoner de la propera edició del Mercat Medieval, cosa que ens produeix una gran satisfacció. Bé s'ho mereix. Nosaltres, si no hi ha res de nou, el tendrem com a convidat en "El cafè dels dissabtes" de Capdepera Ràdio, el dissabte dia 17, i amb ell parlarem de la seva admirable tasca de recerca de les petjades que els nostres avantpassats anaren deixant en el passat.