A Capdepera, la pluja obligà a celebrar la processó a l'interior del temple


Des del Concili de Nicea, l’Església celebra la Pasqua de Resurrecció el diumenge següent a la primera lluna nova de la primavera. I així ha estat també enguany, naturalment.

Després de la Passió de Jesús, aquesta és la gran festa per als cristians, com a símbol del triomf de la vida sobre la mort. El Crist s’ha aixecat de la tomba i es retroba amb la seva mare. És l’Encontre que aquí pren forma d’una processó que mai s’ha deixat de celebrar. Amb tot, s’ha  de dir que, des del punt de vista litúrgic, l’Església dóna la màxima importància a la Vigília Pasqual, amb els símbols de l’aigua i de la llum (es beneeix el Ciri Pasqual i l’aigua de la pila bautismal); és el pas de la fosca a la llum.

A Cala Rajada, tot va discórrer segons les previsions, sense cap entrebanc meteorològic, tota vegada que la pluja va fer acte de presència durant la missa i no va espenyar res. Quant a assistència de feligresos, diríem que va ser una mica inferior a l’habitual.

A Capdepera sí que hi hagué problemes. De fet, l’Encontre s’hagué de celebrar a l’interior de l’esgésia, a causa de la pluja, i no a la plaça des Sitjar, com és tradicional. No oblidem que aquí va tenir lloc a les 11, mentre que a Cala Rajada havia començat a les 10.

La Banda de Música va tocar en ambdues processons. No així la Banda de Cornetes i Tambors, que, per les seves característiques, hagué de renunciar a tocar a l’interior de l’església de Capdepera.

Imatges de Cala Rajada









Imatges de Capdepera