Posada la primera travessa del tren de Llevant

Per als qui sempre hem cregut i hem defensat el projecte del tren de Llevant, dissabte dia 27 de març, va ser un dia de festa. La primera travessa simbòlica del futur tren-tram que ha d'enllaçar Manacor amb Sant Llorenç, Son Carrió, Son Servera i Artà va ser col·locada devora l'estació d'aquesta última localitat. Es tractava, en realitat, de donar el sus a unes obres que ja han estat adjudicades i que s'espera que es puguin enllestir en un termini d'entre els 14 i els 18 mesos, de manera que si aquesta mateixa legislatura no estan acabades, poc hi mancarà.







A Artà hi va comparèixer la plana major dels partits del pacte, amb especial presència de PSOE i PSM, encapçalats pel president del Govern, Francesc Antich i pel conseller de Medi Ambient i Mobilitat, Gabriel Vicens. No farem el llistat de tots els polítics de primera fila que feren acte de presència en un acte tan significatiu, però ens podem rerferir a la plana major de l'esmentada conselleria, sense oblidar el delegat del govern central, Ramon Socias, o la consellera d'Agricultura i Pesca, Mercè Amer, entre moltes altres personalitats. També hi assistiren tots els batles de la comarca... excepte el de Capdepera.





En els seus parlaments, el conseller Vicens i el president Antich es referiren reiteradament a un canvi de model general per a la nostra Comunitat, però molt especialment pel que fa a temes mediambientals, amb el transport públic com a millor exemple d'una tendència de susbstitució de l'automòbil com a única alternativa a la mobilitat de les persones. Els aplaudiments sonaren amb força quan Gabriel Vicens es va referir als treballs previs que ja s'estan desenvolupant per tal que el tren arribi a Cala Rajada, i igualment quan va agrair l'esforç de tants d'anys de la societat civil, amb menció especial a la Plataforma pel Tren de Llevant.






La infraestructura que ha de fer possible que el tren torni a les nostre contrades ja no té aturador. Mentre s'acaben de llimar les diferències que encara hi pugui haver per a salvar el pas per Manacor, tots tornàrem de l'acte de col·locació d'aquesta primera travessa amb la sensació que alguna cosa està canviant a Mallorca. Per bé.

Molt interessants són les declaracions de Ramon Socies, delegat del Govern, en exclusiva per a Cap Vermell: