El passat dissabte 13 de març un centenar de voluntaris lingüístics de diferents pobles de Mallorca van visitar el nucli de Capdepera.

 

Al voltant de les 10h es trobaren a la plaça de l’Orient per pujar al Castell pels carrers del nucli antic. Una vegada dins el recinte Petra Ginard, de l’Oficina de Turisme de Cala Rajada, aconduí la visita amb una magnífica explicació dels diferents elements arquitectònics, èpoques i aspectes del castell. 

També dins el recinte visitàrem l’exposició permanent de la llata, dins la casa de Governador, amb demostració en directe de com s’elabora l’obra de palma i, alhora, de les maquetes del Castell cedides recentment per “La Caixa”, amb les diferents fases constructives del Castell i fotografies d’altres castells roquers de Mallorca. 



Cap a les 12.15h el Quintet de violins de l’Escola de Música realitzà un petit concert i ja davallàrem al centre de Capdepera per les escales. 


La gent va aprofitar per visitar l’OIT de Capdepera i aprofità per fer un petit descans als bars i cafeteries del centre i relacionar-se i conèixer-se entre ells. Cap a les 13.30h visitàrem l’església de Capdepera [foto 4] i a les 14h es clogué la jornada amb un dinar al col·legi s’Alzinar per a tots els assistents, al qual assistiren el batle Josep Gallego i els coordinadors de Paraula.Centre de Serveis Lingüístics, organitzadors del projecte de voluntariat lingüístic arreu de les Illes Balears.


Aquestes visites a diferents indrets de Mallorca serveixen per posar en contacte els diferents participants del voluntariat lingüístic, conèixer-se entre ells i participar en activitats grupals; són un complement a les quedades per parelles lingüístiques per fer conversa.