Exceltur destaca els bons resultats de Capdepera,
pel que fa redibilitat hotelera en el 2009











Recollim de la web www.finanzas.com que Exceltur veu una caiguda de rendibilitat hotelera del 8,1% a Palma i destaca el bon resultat de Capdepera.


Així ho explica, l'esmentada pàgina:

La rendibilitat dels hotels de tres a cinc estrelles a Palma va davallar un 8,1% el 2009 i va presentar un ingrés mitjà per habitació de 45,8 euros. Davant d’aquesta tendència, Capdepera va ser una de les destinacions de vacances amb millors resultats en el conjunt de tot Espanya, en pujar la seva rendibilitat un 7% el 2009 i presentar una mitjana de 50,7 euros per habitació, segons les dades de l'Aliança per l’Excel·lència Turística ( Exceltur). Així es desprèn del nou baròmetre de rendibilitat de les destinacions turístiques nacionals elaborat pel 'lobby' turístic amb dades de l'INE i que va ser presentat a Madrid pel vicepresident executiu d'Exceltur, José Luis Zoreda.

Llucmajor és de les principals destinacions de vacances amb pitjors resultats en comparació amb altres destinacions nacionals de similars característiques, durant 2009, al patir una caiguda del 14,3% en rendibilitat i una mitjana d'ingressos de l’estada de 33,8 euros, quan la mitjana nacional és de 45 euros en les destinacions de vacances.

Pel que fa a altres zones de Balears, Calvià presenta un ingrés mitjà de 45,2 euros al costat d'una caiguda d'ocupació superior al 8% en els hotels de quatre estrelles, la qual cosa deriva en una pèrdua de rendibilitat del 10,9% en el seu RevPAR . D'altra banda, a Alcúdia s'aprecia una baixada del RevPAR de l’11,6%, a Santa Margalida és d'un 14,5% i a Santanyí la rendibilitat ha baixat un 10,6% l'any passat.

Fora de Mallorca, la zona eivissenca de Sant Antoni de Portmany presentar uns ingressos mitjans en 2009 de 48,7 euros per habitació i experimenta una reducció de la seva rendibilitat del 5,6%, mentre que a Santa Eulàlia del Riu la mitjana d’ingressos va ser de 49,4 euros i la baixada del RevPAR es va estimar en un 14,1%. Finalment, a la ciutat menorquina de Ciutadella la caiguda de rendibilitat va ser superior al 15%.