RUA DE CALA RAJADA

  

+ crisi + fred = rua calenta

 

No érem pocs els que pensàvem que la crisi i el fred malmetrien la rua de Cala Rajada. Però no sols no va ser així, sinó que fins i tot ens hi podem referir com a una de les més multitudinàries que s’han vist mai, i això que no hi era la Banda de Música (?).

Moltes comparses,  molts de disfressats, moltes carrosses (algunes de realment espectaculars), vestuaris molt treballats, alegria, color, bulla... Estèticament, podem dir que, en conjunt, els grups varen respondre a una línia més o menys clàssica, amb la inevitable influència brasilera pel que fa a la música. Així i tot, no hi faltaren els sempre benvinguts elements irònics i de crítica, com la comparsa antitaurina o la graciosa parella motoritzada de guàrdies civils.

 

 

Amb tot, hem d’insistir a referir-nos a la Rua 2010 de Cala Rajada com a un vertader èxit de participació. Una vegada més veim com es fa realitat allò de posar bona cara al mal temps, i no només al mal temps meteorològic, com podeu suposar, sinó a l’econòmic. Volem creure que com una demostració de vèncer les adversitats presents i de creure en el futur. Tant de bo que sigui així.

D’altra banda, a la plaça d’en Castellet s’hi muntaren una sèrie de paradetes de menjar i beure, a molt bon preu, en que distints col·lectius d’immigrants ens oferiren productes dels seus països, tunisians, saharauis, brasilers... Pensàvem que, una vegada que acabàs la desfilada, aquest seria un lloc que s’animaria molt, ja que també s’hi anunciava un xou de música i ball del Brasil. Però no va ser així. Aquí sí que la baixa temperatura acabà per refredar els ànims de la gent i el trull acabà ben aviat.

Enhorabona a tots els participants.