Art en joies: elegància i sobrietat sota la inspiració de Michael Zobel


"Art en joies", el taller que realitza, any rere any, la part d'argent del guardó del Premi Cap Vermell, torna ser notícia. I és que en aquesta casa mai no es cansen d'innovar, de crear, d'oferir noves propostes, sempre suggerents i engrescadores. I si ahir eren les peces a partir dels dissenys de Gustavo, avui és la línia traçada sota l'orientació del gran mestre Michael Zobel.

Michael Zobel, nascut a Tànger (Marroc), criat a Barcelona i format a Alemanya, és una de les grans personalitats del disseny de joieria a tot el món. Trenta set anys de crear joies, nombrosos premis o la col·laboració amb organismes com la UNESCO avalen una trajectòria professional que s'ha decantat per la sobrietat. Les seves realitzacions se sustenten bàsicament en la plata i en les pedres ornamentals.

El passat mes de desembre, organitzat per l'Institut d'Innovació Industrial, a l'Escola Superior de Disseny de les Illes Balears, i durant quatre dies, Michael Zobel va impartir un curs a 15 alumnes, que pogueren apropar-se a la tècnica creativa d'aquest mestre. Finalment, cadascun d'ells va realitzar una obra a partir de les tècniques apreses. En el cas d'Antoni Fuster, d'"Art en joies", a dalt hi podeu veure la seva creació, tota una declaració de principis artístics que fa preveure futurs treballs realment innovadors.

El passat dimecres dia 3, les peces creades pels quinze alumnes es poden veure en una exposició que va inaugurar la consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francisca Vives, i que romandrà oberta fins al proper dia 12, a la mateixa seu de l'ESDIB.



(foto www.idi.es)