JOSEP GALLEGO, NOU BATLE DE CAPDEPERA


El guió s’havia escrit prèviament i es va acomplir estrictament, sense sorpreses. Afortunadament, diríem. El plenari del dijous dia 10 va oficialitzar el canvi de batle i, ara ja sí, en Pep Gallego assumeix la vara de batle de Capdepera. A la fi, el pacte de 2007 ha pogut passar la pàgina prevista i d’alguna manera es restableix una normalitat democràtica que els esdeveniments de desembre 2008 havien malmès.

 

Segons l’esmentat guió, Gallego va assolir el càrrec amb els vots de l’equip de govern més els d’EU-EV, deu en total. De la seva banda, els sis regidors del PP votaren la candidatura de Joan Ferrer, i Mateu Melis es votà a ell mateix.

 


En la seva intervenció, el nou batle va agrair els suports rebuts, especialment el dels membres de la seva família, “per la paciència que tenen”, i va prometre un any i mig de feina i dedicació, així com recollir les propostes dels altres grups a fi de superar el moment econòmicament difícil per què passa l’Ajuntament i escometre les accions que siguin millors per als ciutadans del nostre poble.

De la seva banda, Joan Ferrer, en la línia que li coneixem d’aquests més de dos anys de legislatura, es va mostrar molt crític amb l’equip de govern en general i amb Pep Gallego en particular. Vist el que s’ha fet fins ara, va dir, de cap de les maneres es podia confiar en un canvi que no aportava res de nou. Al nou batle li va retreure especialment la seva gestió com a regidor d’Interior, en relació a la Policia Local. Va aprofitar per recordar que qui havia guanyat les eleccions era el PP.
 

El batle cessant,  Bartomeu Alzina, a més d’agrair també la col·laboració de tots els que li han donat suport durant la seva gestió, esmentant de manera explícita la seva esposa i els seus pares, va voler deixar constància de les moltes realitzacions endegades durant el seu mandat i, a més, va expressar la seva aposta per a dissenyar el poble del futur, a partir de la difícil realitat actual. Va dir que aquest futur s’ha de preveure a llarg termini, i hauria d’estar per sobre dels vaivens electorals i dels canvis polítics puntuals.





Jurament del càrrec  i entrega de la vara de batle

 

Maria Orts, si fa no fa, va repetir el que havia explicat en la roda de premsa del passat dimecres dia 9, repassant de nou els punts que s’havien pactat amb UCAP-UM per al que resta de legislatura. Va voler deixar clar que no tenia cap diferència personal amb Tolo Alzina, i que els desencontres havien estat polítics. Del seu discurs es podria inferir que la sortida de l’equip de govern s’havia produït més per una decisió pròpia que no per un cessament per part del batle. 
 

Mateu Garau (PSM-Entesa) va ser el més breu i es va limitar a agrair a Tolo Alzina el treball i la dedicació dels dos anys i mig passats, i a desitjar a Pep Gallego un mandat ple d’encerts. No va retreure res a ningú ni es va penjar cap medalla. Discreció, seria la paraula.

 

Finalment, Mateu Melis (Es Grup), en to mesurat, com sempre, va repassar el que duim de legislatura, va retreure el que segons ell s’ha fet malament, i va explicar el sentit de la seva actitud de votar-se a ell mateix. Segons aquest regidor, el més important era donar estabilitat a la gestió econòmica municipal, i això ja s’havia aconseguit amb l’aprovació dels pressuposts de 2009 i 2010. Va insistir en la seva idea que en els ajuntaments el que s’ha de fer, precisament, és gestió, al marge d’ideologies.




El saló de plens de l’Ajuntament va estar estibat de gent, fins a la bandera, com se sol dir en aquests casos. A l’acte, entre d’altres personalitats polítiques, hi varen ser presents el flamant Conseller de Turisme, Miquel Ferrer, així com el president d’UM, Miquel Àngel Flaquer, fent costat al nou batle.  Acabada la sessió, hi va haver refrigeri a la seu d’UCAP-UM.




El proper dissabte, en el programa “El cafè dels dissabtes”, el nou batle, Josep Gallego, serà llargament entrevistat per a tots els oients de Capdepera Ràdio.