BARTOMEU

ALZINA
 
PRESENTARÀ

LA DIMISSIÓ

EL PROPER

DIVENDRES







Dimecres 2, 19 hores. Seu del PSOE de Capdepera. Roda de premsa convocada per aquest partit. Compareixen el batle, Bartomeu Alzina, acompanyat de la cúpula de l'executiva local.

Com deim en el titular, el batle exposà la idea de complir amb lleialtat amb el pacte de legislatura i, per tant, de deixar la batlia perquè sigui UCAP-UM qui se'n faci càrrec fins al 2011. Aquesta és una passa que ja s'havia d'haver donar el passat mes de juny, però hi ha hagut un obstacle que, fins al moment, ho ha impedit: l'aprovació dels pressuposts.

Tolo Alzina va confessar que aquest havia estat un any molt complicat, especialment com a conseqüència de l'accident de l'hotel Son Moll i la sortida de les dues regidores d'EU-EV de l'equip de govern. Ara, un cop salvat aquell obstacle, el camí sembla aplanar-se. En realitat, els pressuposts del 2009 encara no estan aprovats definitivament, perquè el PP hi presentà esmenes que, en principi, i amb caràcter d'urgència, s'havien de debatre aquest mateix dimecres. Finalment, i per absència precisament del portaveu del PP, la sessió s'ha ajornat fins al divendres dia 4, però es dóna per fet que, com va passar el passat 5 de novembre, el vot d'Es Grup farà possible que l'esmena dels populars sigui rebutjada i els pressuposts d'enguany tirin endavant.

Image

En aquest escenari, el  batle presentarà la dimissió el mateix divendres, al matí, atès que UCAP-UM i EU-EV haurien arribat a un acord a fi que aquests darrers donin suport a la investidura de Josep Gallego. A tal efecte, segons manifestà Bartomeu Alzina, es té previst convocar un plenari per al proper dia 10, on es formalitzaria el canvi de batlia. En principi, l'assumpció de la vara per part de Gallego no hauria de suposar canvis substancials en l'acció de govern ni en la gestió de les distintes àrees de gestió.

Image