L'Associació Hotelera presenta
l'opuscle 

"La ruta de la cuina mallorquina"


El dijous 26, a la sala de plens de l'Ajuntament, el president de l'Associació Hotelera, Joan Massanet, va presentar aquesta acurada obra dedicada a la gastronomia local, acompanyat del batle, Bartomeu Alzina, i del regidor de Cultura, Rafel Fernández.

Precisament, va ser Bartomeu Alzina el primer a prendre la paraula per a recordar que, "a pesar que des de l'Associació Hotelera ens donen branca, des de l'Ajuntament continuam fent feina, molta feina, perquè Cala Rajada torni a ser un referent de Mallorca, en matèria turística". La queixa del batle va anar acompanya d'una manifestació ferma en el sentit de treballar amb els hotelers per a superar la crisi i construir un futur turístic més sòlid.

Joan Massanet, de la seva part, es va denfensar de les acusacions de promoure el "tot inclòs", com un sistema que estrangula l'oferta complementària, i en primer lloc ho va fer apel·lant a la pressió de la demanda d'aquesta modalitat de vacances; d'altra banda, va dir que els hotelers del nostre municipi aposten pel turisme familiar i de qualitat, i és en aquesta línia que es promouen publicacions com aquesta, que a més de poder-se trobar en tots els establiments associats, es presentarà a les distintes fires i mercats turístics. Massanet digué que es vol captar un turisme que pugui ser atret per alguna cosa més que sol i platja. La fe en aquestes possibilitats queda també demostrada amb la publicació, per part de l'Associació, d'una revista dedicada expressament al turisme familiar. En un altre ordre de coses, el president dels hotelers va explicar que, de manera immediata, seria presentat, a les escoles i a l'Institut, sengles concursos de dibuix (educació infantil i primpària) i de redacció (educació secundària), el primer premi dels quals serien bicicletes de muntanya.

Image

El regidor Fernández va saludar aquesta darrera iniciativa i, com ja havia fet el batle, va expressar la voluntat de l'Ajuntament de col·laboració amb l'Associació Hotelera, molt particularment en iniciatives culturals de'aquesta naturalesa.

Diguem, per acabar, que l'opuscle "La ruta de la cuina mallorquina" és una publicació feta amb gran pulcritud, a càrrec del taller d'arts gràfiques "Levon", i que ha estat possible gràcies al suport econòmic del Consell de Mallorca. El text es presenta en sis idiomes, i potser s'hi troben a faltar les receptes dels plats que l'il·lustren. Però, segurament, aquesta tampoc no n'era la finalitat.