- La conselleria de Mobilitat i els Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) han confirmat que el projecte del nou tren-tram del Llevant s'iniciarà des de tres trams alhora, coincidint amb les estacions de Son Carrió, Son Servera i Artà, on la línia arribarà el 2011.


- Coincidint amb aquest anunci la recent creada Associació Alternativa al Tren sol·licita al president que aturi el projecte del tren mentre no es tengui clar la globalitat del traçat de Llevant.




El traçat, de 35 quilòmetres de longitud, seguirà l'antiga línia que va quedar clausurada els setanta i tindrà finalment un pressupost de 107,5 milions d'euros. Amb el pas urbà per la ciutat de Manacor encara per concretar.
El que anirà des de Manacor fins a l'estació de Son Carrió costarà 33 milions, 30,5 el que arribarà fins a Son Servera i fins a 38 milions el que arribarà fins a Artà. Precisament a prop d'aquesta última estació es construiran uns tallers ferroviaris, que es completaran amb uns garatges auxiliars per a les màquines en Son Carrió.
Dins de l'import total, s'inclouen així mateix sis milions d'euros més que serviran per pagar les indemnitzacions per les expropiacions dels cinc metres d'ample i les entrades adjacents a la via que hauran de ser asfaltades.




Per contra, com hem assenyalat, Bel Llodrà, com a portaveu de l''Associació Alternativa al Tren – Xarxa de mobilitat de Llevant ens ha enviat un comuniat on afrima que l'associació considera que realitzar aquest projecte és una irresponsabilitat política que hipotecarà el futur del transport públic al Llevant de Mallorca amb un desmesurat consum de territori.

L'associació sol·licita que el president de les Illes Balears es replantegi la necessitat i prioritat de reobrir i construir el tren Manacor a Artà. I que si al final, considera que ha de donar prioritat a la línia de tren de la línia amb menys demanda potencial de tot Mallorca, no deixi que es comencin les obres fins que no estiguin aprovats el traçat dins Manacor, el traçat fins a Cala Rajada i el traçat fins a Porto Cristo.

És a dir, es demana al president de les Illes Balears, que no se segueixi amb les expropiacions, ni es comenci les obres, fins que no se sapiguen totes les necessitats de tot el traçat de Llevant (Manacor – Artà- Cala Ratjada i Porto Cristo), encara que després el projecte s'executi per parts.