La consellera de Medi Ambient visita Capdepera per conèixer de primera mà la recollida porta a porta

Image


   La visita de la consellera de Medi Ambient, Cati Julve, a l’Ajuntament de Capdepera ha servit per veure de primera mà com funciona la recollida porta a porta de matèria orgànica a les empreses i hotels del municipi. Julve ha declarat que Capdepera és un dels pobles més implicats en la recollida selectiva de fems, i que a causa del seu caràcter turístic és important que els empresaris responguin amb èxit a la iniciativa  proposada per Mallorca Recicla.
  Cati Julve ha explicat que el projecte Mallorca Recicla ha donat assessorament a més de 70 empreses adherides al programa i que la recollida ha pujat “més d’un 60% en el darrere any”.
   Per la seva banda, el batle de Capdepera, Bartomeu Alzina (PSOE), ha agraït a la consellera la visita a la localitat i ha dit que aposta per uns criteris de sostenibilitat.
   Durant la reunió han xerrat de la problemàtica que sofreix Cala Rajada els mesos d’estiu per cobrir el reciclatge porta a porta perquè molta gent de temporada no sap com funciona. Per aquest motiu, es mantindrà una reunió amb Mallorca Recicla per a tenir voluntaris que tornin a explicar als veïns de Cala Rajada com funciona el programa.
   També s’ha parlat de mantenir una segona reunió per a estudiar la possibilitat de concretar un nombre d’hotels que es comprometin a fer el reciclatge porta a porta i a poc a poc augmentar-ne el nombre. De la mateixa manera, s’estudiarà també impartir cursos de formació a l’hivern per a millorar el reciclatge porta a porta.
   A la reunió hi han assistit també el portaveu d'UM, Miquel Àngel Flaquer, i el director General de Residus, Paco Puig.


Departament de premsa
Ajuntament de Capdepera