Ha mort Antoni Mairata, qui fou Campió d'Europa de caça submarina















El passat diumenge dia 17 va morir Antoni Mairata. Dins la llarga nòmina de grans campions de caça submarina que ha donat Mallorca, en Mairata va ser va autèntic precursor, un mestre per a molts d’ells. L’any 1957 es va proclamar Campió d’Europa de l’especialitat, en aigües de Còrsega. Per aquella època, ja era un assidu de Cala Rajada, on se’l podia veure sovint amb Bartomeu March, gran aficionat també al busseig. Un accident, mentre practicava l’esport que l’havia projectat a la popularitat, va causar danys irrecuperables en el seu organisme i va haver d’abandonar tota activitat lligada amb la caça submarina. Posteriorment, limitat físicament, dedicà bona part del seu temps a la pintura.

 

L’amic Antoni Flaquer ens ha proporcionat aquesta fotografia en què podem veure en Mairata, el primer per l’esquerra, en el moll de Cala Rajada. El segon per la dreta és Joan Gomis, qui aconseguí el Campionat del Món, l’any 1961.

 

Antoni Mairata s’havia casat amb una gabellina, na Margalida Sureda "Caragola", cosa que acabà de lligar-lo definitivament al nostre poble, on l’hem pogut veure pràcticament tots els caps de setmana, fins a la seva mort.

 

Cap Vermell transmet el seu condol a familiars i amics.

Descansi en pau qui fou un gran campió.