El Mercat Medieval superà l'any de la crisi amb més gent que mai







Les expectatives del divendres i el dissabte es confirmaren el diumenge, i la gent va prendre Capdepera a l'assalt. Tothom amb qui n'hem parlat té la mateixa impressió: el d'enguany ha estat el Mercat Medieval més multitudinari, afavorit per un temps esplèndid. De fet, sabem d'algunes paradetes que a primeres hores del capvespre del diumenge ja havien acabat el gènere.

Image

Image

Els grups musicals i d'animació continuaren posant-hi el punt de bulla que tan bé contribueix a engrescar els visitants. I les limitacions pressupostàries, que han impedit recórrer a grups de fora Mallorca, han demostrat no ser un obstacle insalvable: els qui han vingut ho han fet prou bé. Sense oblidar els locals, especialment la Banda de Música, la presència de la qual va ser imponent. Però de la Banda en parlam en secció a part.





Image

Image
Grup de xeremiers d'Artà

El carretó del gelat d'Herbes de Can Planetes, el diumenge tornà a fer estralls, amb el seu element més mediàtic -Lluís Cerrada- al capdavant.

Image

Televisió de Mallorca, la que més s'ha ocupat del Mercat, en el seu estand de la plaça de Can Patilla, va muntar una demostració culinària a càrrec dels cuiners i presentadors del programa "Passa'm la sal", Aina Burgos i Víctor García. Cuinaren un capó a l'estil del Rei en Jaume, amb la participació d'algun espontani. Necessita presentar, el de la tercera fotografia?




















Image

Image

Per al diumenge estava anunciat un acte que prometia: "Plat rècord Guinness de pop a la gallega". Ens hi plantàrem i poguérem veure com el pesonal de la parada que a la plaça de la menjua oferia aquest producte, feia una autèntica demostració de com s'omple un plat d'un metre de diàmetre amb patates i pop, i s'amaneix. Ara bé, això del rècord degué ocórrer en alguna ocasió en el passat, perquè el que és a Capdepera no hi va haver cap tipus de control. Això sí, la platatada de pop va ser espectacular. I qui en va voler en va menjar.

Image

Image



En resum, aquesta ha estat una edició espectacular del Mercat Medieval, gràcies a una bona organització, però, i especialment, gràcies a la gent, a la gentada, de Capdepera i de tot Mallorca, que ja té aquesta cita com una de les fites obligades del calendari festiu. I tot amb les errades inevitables, i algunes d'evitables, de les quals ja en parlarem. Ara per ara, enhorabona.