Governar en minoria, o la dura realitat de l'aritmètica.

L'oposició obliga l'equip de govern a pagar les factures pendents de 2008 amb càrrec al pressupost ordinari. 

Les obres de la sala polivalent d'es Coll d'Os i del Club Nàutic podran continuar amb l'exempció de l'article 60 de l'ordenança de Policia i Bon Govern.


El Ple Extraordinari d’aquest 28 d’abril va donar com a resultat que totes les propostes de l’equip de govern s’aprovaren i, per tant, podem parlar d’una sessió productiva i sense grans enfrontaments. Però bé, això de l’aprovació de les propostes duites a Ple ho hem de matisar, perquè alguna ho  va ser després que s’admetessin les correccions –i no accessòries, precisament– de l’oposició.

 

Analitzem-ho punt per punt.

 

Per començar, es va tornar dur a Ple un reconeixement extrajudicial de crèdit, per tal de poder pagar factures pendents sense dotació pressupostària, per un total d’1,1 milions d’euros. L’equip de govern ja ho havia plantejat en ple del passat 7 d’abril, i no li havia estat admès per l’oposició. Ara, després de parlar-ne en comissió, es tornà a intentar, i es trobà de bell nou que no s’admetia que aquests pagaments es fessin a compte d’un romanent de tresoreria, sinó del pressupost ordinari (de moment el pressupost prorrogat de 2008, a manca de l’aprovació del de 2009). Això, a més, suposa que no es puguin incloure en els pagaments les partides d’inversions, perquè aquestes no es poden prorrogar, segons vàrem entendre. No amagarem que es varen produir moments pujats de to, com sembla ja inevitable, però al final, i després de les intervencions crítiques de PP, EU-EV i Es Grup, el regidor d’Hisenda, Sebastià Sureda, va proposar la modificació de la proposta, en el sentit d’imputar aquest REC al pressupost ordinari. Després d’uns minuts de recés a petició del PP, el punt es va aprovar per unanimitat.

 

La segona part del Ple es va dedicar a l’aprovació de l’exempció de l’article 60 de l’Ordenança de Policia i Bon Govern per a les obres de la sala polivalent d’es Coll d’Os, per a les obres del Club Nàutic, i per a obres de GESA. Hem de dir que es va aprovar l’esmentada exempció en tots tres casos, però amb matisos per a cadascun. Quant a la sala “multiusos”, en el ple anterior ja s’hauria pogut aprovar, amb l’abstenció d’EU-EV, però l’absència de dos regidors del PSOE ho va fer impossible; en aquesta ocasió, EU-EV no es va abstenir sinó que hi votà a favor, perquè la feina pugui continuar, fins al 30 de maig i supeditada aquesta continuació dels treballs a l’aprovació de la pròrroga de la subvenció de la Conselleria de Turisme. El PP i Es Grup hi tornaren a votar en contra: els primers perquè no estan d’acord amb la modificació del projecte, i els segons perquè consideren que es tracta d’un greuge comparatiu amb altres obres i empreses. Pel que fas a GESA (s’ha de tomar el vell transformador de devora la sala polivalent i s’ha de completar una síquia) s’aprovà amb el suport altra vegada d’EU-EV, la negativa del PP per la mateixa raó anterior, i l’abstenció d’Es Grup. Pel que fa al Club Nàutic, el mateix, però en aquest cas, tant PP com Es Grup s’abstingueren però matisaren que la seva era una abstenció positiva, ja que el que es vol és que les obres s’acabin com més aviat millor. Segons sembla, els treballs amb maquinària pesant, en el port esportiu, són qüestió de pocs dies. S’ha de dir també que aquestes exempcions queden limitades a uns horaris restringits d’activitat.


Image

 

I encara un últim punt, el referit a la contractació de les obres d’ adequació, segellat i regeneració ambiental de l’abocador de residus sòlids urbans de Son Terrassa. Es va aprovar per unanimitat, i Maria Orts va aprofitar per recordar que aquesta era una iniciativa que havia posat en marxa ella, que comptava amb una subvenció del 95% del pressupost, i que li agradaria que totes les inversions resultassin tan poc oneroses per al nostre municipi. 

I com que no hi havia més temes a l'ordre del dia, s’aixecà la sessió.