Eficàcia policial: un agent es posa multes a ell mateix


Molt curiosa és la noticia de la qual la premsa s’ha fet ressò aquests dies: un policia es posa multes a ell mateix i immobilitza el seu vehicle oficial.

Segons el diari Última Hora (21-04-09), “a les dues, quan arribà al quarter, i una vegada en el dipòsit de vehicles, col·locà un cep en el vehicle, que deprés envoltà amb una cinta en la qual es llegeix “precinte policial”. Segons hauria manifestat l’agent, ho va fer perquè el vehicle no havia passat la ITV. El mateix rotatiu diu, en referència a aquest policia local que “es tracta del mateix al qual se li han obert ja distints expedientes per comportament “estranys”.

En l’edició del dimecres (22-04-09), el mateix rotatiu continua fent referència a tan pintoresc assumpte, i diu que “l’agent de la Policia Local de Capdepera que el passat dilluns immobilitzà en el quarter una motocicleta oficial del Cos, es va multar tres vegades a ell mateix”. Vius a l’agent, que si és així de rigorós amb el seu vehicle, els ciutadans rasos les podem passar magres. Ni alenar.

D’altra banda, segons Última Hora, “l’inspector en cap (Joan López)
aclarí que la motocicleta que immobilitzà l’agent té passada la ITV fins al 16 d’octubre de 2010, i que des de la ITV de Manacor s’havia dit que no era necessari que el vehicle dugués l’etiqueta” (...) “Per la meva part només puc assegurar que tots els vehicles de què disposam estan en regla i en disposició de ser emprats”, manifestà finalment l’inspector.

És evident, com ja hem manifestat reiteradament, que la Policia Local, per moments, esdevé més un problema que una ajuda. I farien bé, govern i oposició, d’unir esforços per posar ordre en un cos que, per damunt de tot, ha d’estar al servei de la ciutadania. Però, en comptes d’això, la policia, com tantes altres coses fonamentals, es converteix en camp de batalla partidista. Enhorabona.