L'Ajuntament de Capdepera contracta 18 persones a l'atur, subvencionades pel SOIB, per a realitzar projectes d'interès general i social per al municipi


   L'Ajuntament de Capdepera ha contractat 18 persones en situació d’atur, subvencionades per la Conselleria de Treball i Formació, concretament pel SOIB-Servei d'Ocupació, per reactivar l'ocupació al municipi, la requalificació professional, per dur a terme la realització de projectes d'interès general i social per al municipi.
   El consistori gabellí ha contractat, entre diverses categories professionals, auxiliars administratius, peons i oficials, monitors ocupacionals, zeladors, un tècnic assessor i un agent d’ocupació i desenvolupament local.
   Amb la finalitat de fomentar l'ocupació i el desenvolupament local, aquestes persones participen en la realització de diversos projectes, entre els quals, un d’encaminat a la desestacionalizació turística fomentant el turisme cultural. Aquest pla consisteix a divulgar entre els turistes els recursos culturals que ofereix el municipi com les actuacions musicals d'interès turístic (amb el finançament d''Un hivern a Mallorca'), i posar a disposició uns 'trànsfers' que traslladen els visitants des dels seus hotels a les activitats culturals.

    Entre altres projectes també s'està elaborant la creació d'una pàgina web turístico-cultural que compta, amb una informació variada, com ara les activitats del mes, l'agenda cultural, informació amb imatges, comerços i negocis del municipi i receptes gastronòmiques d'establiments hotelers. A més de tallers formatius per a la requalificació en el treball al camp de l'hoteleria i el comerç com l'alemany i l'anglès turístic, informàtica bàsica, o recerca de feina per internet, s'estan duent a terme altres projectes amb les persones contractades com l'actualització del patrimoni municipal o les obres d'embelliment de carrers del municipi i millora del paviment, camins rurals, etc.

Nova guia que uneix el turisme, l'economia i la cultura, per mesos
   Finalment, un dels projectes a destacar amb la participació d'algunes de les persones contractades és l'elaboració i publicació- acaba de sortir la de març- d'una guia denominada 'Un Hivern en Cales de Capdepera'. Amb una subvenció del Govern balear, l'Ajuntament edita així per primera vegada una guia que engloba tots els serveis del municipi a nivell turístic, econòmic i cultural.
   La guia, que promociona el municipi i els seus serveis a l'hivern, sortirà per mesos i posa a disposició dels visitants i turistes els detalls sobre festes i mercats, cites amb la cultura i d'interès turístic del mes i un avenç del pròxim, plànols, imatges, hotels, bars, restaurants, negocis, i comerços, amb els seus horaris actualitzats.  


Departament de premsa
Ajuntament de Capdepera.