4 empreses municipals reben la subvenció a la Normalització Lingüística a les empreses municipals 2024

 

L’any 2024 4 empreses municipals han rebut la SUBVENCIÓ A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA A LES EMPRESES MUNICIPALS 2024, que anualment atorga l’Ajuntament de CAPDEPERA, a la qual s’ha destinat un import de 1.500€.

Aquesta subvenció inclou diferents conceptes per foment d’ús del català: edició de rètols de l’establiment, elaboració de cartes de restauració, etiquetatge i retolació interna, edició de material publicitari i edició de pàgines web en català o incorporació de la versió catalana a les webs existents.

Així, enguany n’han estat beneficiàries un taller mecànic, un restaurant, una sabateria i una merceria.

Recordem que els municipis turístics de les Illes Balears com Capdepera pateixen un alt grau de despersonalització ambiental i patrimonial, en el qual les llengües oficials de la comunitat (especialment la llengua catalana) queden diluïdes a un segon pla o en un pla molt residual del paisatge lingüístic.

Aquesta minva de presència lingüística és multifactorial, però especialment hi incideixen el fort canvi demogràfic que s’ha produït a les Illes Balears en els darrers anys i l’activitat turística.

Per això, aquesta convocatòria de subvencions és una petita passa per impulsar i fer guanyar presència pública a la llengua catalana al món empresarial del nostre municipi.