Foto d'arxiu. Parc fotovoltàic "Regana blava"

 

A Cap Vermell hem sabut que la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears tramita dos projctes més de parcs fotovoltàics en el municipi de Capdepera, els quals s'uniran als dos que ja estan en funcionament, un a Can Patilla i l'altre a un solar de devora el polígon, a més del projectat a la bassa de reg de Son Jaumell, del qual ja en vàrem informar.

La promotora dels dos projectes és l'empresa artanenca Energia Neta Mallorca, S.L. i es tramiten com a PFV Son Favar i PFV Es Carbons. El primer estarà aferrat al ja existent al costat del polígon industria i tendrà una superfície de 52.915 m2 i 4.956 mòduls solars, amb una potència de connexió de devers 3.000.000 W.
 Parc fotovoltàic "Els Carbons". Clica la imatge per veure el projecte

L'altre parc es situarà no massa lluny del primer, al costat de la carretera Capdepera-Artà, poc abans d'arribar al Molí Vell, i tendrà una superfície de 39.871 m2 amb 4.564 mòduls solars i una potència de connexió de 2.750.000 W.

Ja ha finalitzat el tràmit d'exposició pública i, per tant, el pròxim pas segurament és el de resoldre al·legacions si n'hi ha hagut, i l'emissió dels pertinents informes tècnics i jurídics. En tenir més notícies al respecte Cap Vermell n'informarà.
 Parc fotovoltàic "Son Favar". Clica la imatge per veure el projecte.

Amb aquests dos, més els dos ja en funcionament i l'altre projectat a la bassa de Son Jaumell, Capdepera comptarà amb cinc parcs fotovoltàics. En tenir més informació informarem del que pot suposar tot plegat en percentatge d'energia creada en el nostre municipi, que esperam sigui molta, atès l'impacte visual i de pèrdua de superfície agricola útil que suposen aquestes instal·lacions.