Finalment s'actuarà en una superfície més gran de la inicialment prevista



Aquest passat dijous 10 d'octubre les màquines començaren a aixecar les voravies de l'avinguda principal de sa Font de sa Cala, on han de tenir lloc les esperades obres de reforma i embelliment de la zona. 

Cal recordar que aquesta actuació es fa amb 500.000 € provinents d'una ajuda de la borsa  de places turístiques del Govern de les Illes Balears, atorgada l'any 2019, mentre que la resta del pressupost el posa l'Ajuntament de Capdepera.
 

El projecte ha sofert diversos canvis. El primer aprovat abastava tota la zona entre na Taconera i sa Sínia, aproximadament. Després, a principis de l'any 2023 l'equip de govern va reduir la zona a intervenir a causa de l'augment del cost dels materials, el que va provocar que el projecte es reduís al tram entre el creuer de n'Aladern i sa Sínia.

Finlament l'actual equip de govern ha augmentat una mica la superfície a actuar i la reforma arribarà fins el camí de can Cardaix, precisament el punt on han començat a picar.

Les obres varen sortir a licitació per poc més de 650.000 € i l'objectiu, segons el projecte, és la millora de l'entorn per a residents i turistes, així com potenciar el comerç local, mitjançant la inversió en accesibilitat, serveis, paviment i vegetació. 

Les obres consistiran en unes noves voravies, repavimentació, canvi de l'enllumenat públic, adaptació a la normativa sobre accessibilitat, substitució de la senyalètica, implantació de punts de recàrrega elèctrica i introducció de mobiliari urbà, com ara bancs i jardineres. 

Caldrà esperar a veure el resultat final, ja que fa anys que els residents de la zona reclamen inversions en el barri.