Diumenge, 29 de desembre, se va celebrar el mercadet promogut per l’Associació de Comerciants de Capdepera, que comptà amb la participació de l’Associació empresarial gabellina i la col·laboració de l’Ajuntament de Capdepera.

Durant tot el matí i una bona part del capvespre, els comerciants de Cala Rajada i Capdepera van exposar les seves mercaderies i productes en la plaça Castellet. El mercadet va comptar amb animació musical amb DJ  i animació infantil amb pinta-cares de l’Associació Wepalaró i  conta-contes.



Hi va haver molt bon ambient i ens conten que els comerciants, en general, quedaren contents per la presència de públic i per les vendes. Durant la jornada se regalaven vals de 5 euros per cada 25 euros de compra, cosa que sorprengué positivament a molts de compradors.







La presidenta de l’Associació de Comerciants, Antònia Caimari, va valorar molt positivament la jornada: “ L’Associació estam molt contents de com va anar el mercat, tenint en compte que es la primera edició i que la majoria d’integrants som nous i tenim poca experiència a l’hora d’organitzar aquets tipus d’esdeveniments. Valorem positivament la  gran acollida que va tenir el mercat tant per part del turista com dels residents locals.
Volem agrair a l’Ajuntament la seva predisposició i especialment a la regidora Marga Bisquerra pel seu esforç i la seva paciència; a l’Associació Empresarial Gabellina per ajudar-nos a que aquest mercat fos possible; i al públic en general per la seva resposta”.

Per la seva banda la regidora de Comerç, Marga Bisquerra, ens va comentar que  la seva valoració del Mercadet de Comerciants “ és molt positiva, primer perquè les dues associacions de comerciants del municipi s’han ajuntat per a fer el mercadet i han manifestat que estan disposades a repetir la col·laboració mútua en altres activitats. Sempre podran fer més força juntes. Vull  aprofitar, i així ho vaig comentar als comerciants que van participar, per animar-los a associar-se en qualsevol de els dues associacions per tenir més suport, poder dur a terme més projectes i activitats, que no individualment.
Pel que m’han comentat estaven contents amb el bon ambient amb la música, les paradetes de menjar i beure i l’animació infantil, animant a la gent a participar. Aquestes accions donen visibilitat al petit comerç i permet mostrar la seva oferta. Animo a participar a tothom, malgrat no estiguin associats (ja que ho poden fer pagant una quota). És molt important que ja gent s’involucri, ja que hi ha molta feina per a fer amb projectes d’aquest tipus.
Ja estam parlant del Mercadet de Nadal a Capdepera i l’idea és fer-lo conjuntament les dues associacions i amb la gent que vulgui participar.
Des de l’Ajuntament estam disposat a ajudar i col·laborar amb les propostes que ens facin. Personalment crec que anar tots junts pot suposar un punt d’inflexió i muntar aquests esdeveniment també és una forma de fer poble i consolidar la comunitat"