Després de més de deu anys sense festes a sa Font de sa Cala, aquest passat dissabte es va tornar fer el tradicional sopar a l'aparcament del carrer de n'Aladern, impulsat per l'Ajuntament i per l'Associació de Veïns i Veïnes del barri.

Un centenar llarg de persones varen assistir a l'esdeveniment, que consistia en un sopar a l'estil del "Sopar a la fresca" de Capdepera, on els assistents comparegueren amb el menjar preparat a ca seva, i l'actuació del grup "Tardes en el café".

Possiblement la previsió d'una nit freda va atuarar a més d'un, però el cert és que l'actuació del grup musical, amb temes de música espanyola dels anys 80 i 90, va animar a bona part dels assistents a ballar una estona. De fet, un bon grapat de persones, inclòs qualque turista dels hotels pròxims, es varen unir a la festa després del sopar.

Cal recordar que les festes d'Es Carregador, sa Font de sa Cala i Es Provençals varen sorgir fa més de quinze anys per iniciativa d'un grup de residents de la zona, que posteriorment es varen constituir en associació. Molts recorden aquells sopars multitudinaris, on compareixia una gentada de la resta del municipi per provar la carn a l'estil sudamericà que oferia l'organització.

Però tot allò també suposava una feinada, i es va obrir un parèntesi en el qual no hi ha hagut celebracions. Ahir, en canvi, quasi tots els assistents eren residents al barri i fontdecalers de tota la vida, que agraeixen passar una vetlada tots junts un dia a l'any, que al cap i a la fi és l'objectiu.