Diumenge 25 d’agost començà oficialment la temporada de la pesca de la llampuga.
A Cala Rajada s'hi dedicaran 6 barques a la seva pesca.
 


Oficialment dia 25 d’agost arranca la temporada de la llampuga que acabarà el 31 de desembre i estarà regida pel nou reglament europeu (Reglament UE 2024/259).

El nou reglament afecta a les possibilitats de pesca de determinades poblacions de peixos en el Mediterrani i el Mar Negre. Per a Espanya se fixa un esforç màxim de 45 barques amb un volum de captures de 127 tones.

El director general de Pesca; Antoni Garau, ha manifestat que esta d’acord amb la mesura, des del moment que per primera vegada limita el nombre de captures “ ...hem participat en l’elaboració del document definitiu mitjançant la Comissió General de Pesca del Mediterrani. Aquest comitè dictaminà que la població de la llampuga en el Mediterrani  se troba en bon estat de conservació i que la seva pesca és sostenible”.
 Imatge d'arxiu

A la pesca llampuga se dediquen fins 35 barques, de les quals 6 són del port de Cala Rajada. L’any passat se capturaren 99.846 quilograms que aportaren uns ingressos de  592.376 euros en total al sector (dades de la Conselleria), xifres que entren en la mitjana (les captures solen oscil·lar entre les 80 i 120 tones per campanya) 

Per la campanya del 2024 se preveuen unes captures i uns ingressos semblants a l’anterior. El reglament que ha entrat en vigor també afecta a la pesca recreativa fixant una quota màxima de 10 quilograms o cinc peixos de qualsevol mida per persona y dia en el  període comprés entre el 15 d’agost i el 31 de desembre. 

La pesca de la llampuga con llampuguera és exclusiva de los pescadors professionals d’arts menors. Per tant es podrà sancionar a les embarcacions professionals d’altres modalitats i per a les embarcacions recreatives que pesquen a menys de 250 metres dels capcers.    

L’Organització de Productors OPMallorcaMar, és la encarregada de regular les captures dels seus socis que s’estableix en150 quilograms diaris de llampuga por barca.