Des de la seva presa de possessió s'han fet diverses batudes a les platges i s'ha observat més presència d'agents al carrer 

 

L'elecció d'un nou cap de la Policia Municipal era una de les apostes de l'actual equip de govern per mirar de donar un nou impuls al funcionament del cos, així com també per donar resposta a diferents problemàtiques que pateix el nostre municipi des de fa anys. La persona elegida, com ja saben els lectors, va ser Sebastià Morey, qui compta amb una llarga experiència a les policies de Marratxí i Palma, i que a més ja coneixia el nostre municipi a nivell personal.



 Des de la presa de possessió de Morey hem pogut veure batudes policials a diverses platges del municipi per controlar el compliment de les ordenances municipals, unes accions que feia temps que no es veien, o al manco no amb aquesta assiduïtat. Però també, en general, sembla que hi ha més presència d'agents al carrer, o això sembla, per exemple, durant els mercats de Capdepera i Cala Rajada, una demanda que venien fent els responsables polítics i els mateixos mercaders.
 

Per altra banda, aquest passat dimecres es va reunir amb els representants de l'oci nocturn de Cala Rajada per transmetre el paper que tendrà la Policia Local en la vigilància i control d'aquestes hores del dia.
 

 Pel que hem pogut saber l'equip de govern està content amb la nova situació. Ens conten que el nou inspector té experiència en zones “complexes” com la Platja de Palma, i de fet, amb la seva arribada, tot allò referent al control de les platges es fa amb un protocol més semblant al de la capital mallorquina: amb batudes més constants a diferents hores del dia. En tot cas, hi ha accions que es segueixen fent, com ara els controls a les entrades de les platges.

 
També comenten des de l'equip de govern que ara hi haurà més presència al carrer, que es “patrullarà” més, ja sigui a peu o amb les noves motos elèctriques. En definitiva, més contacte amb el ciutadà. Un altre element que es destaca és la seva presència de manera més constant, marcant els criteris al principi de cada servei -matí, capvespre i vespre-.
 

També hem pogut parlar amb qualque agent en actiu i conten que cada persona té una manera diferent de dirigir el cos policial i que al final el judici s'ha de fer sobre resultats. Però sí que amb l'arribada de Morey s'han notat alguns canvis, sobretot en control i organització, més presència al carrer, fixació de més protocols a seguir i més exigència.
 

En definitiva, sembla que l'inici promet i que hi pot haver un nou impuls en la lluita contra l'incivisme, els excessos, la petita delinqüència i en general contra l'incompliment de lleis i ordenances. Esperam que aquesta activitat inicial es mantingui en el temps i, en tot cas, passat un període prudent ja farem anàlisis més acurats. També confiam, des de Cap Vermell, poder obtenir una entrevista amb el Sr. Morey en un futur pròxim.   

 Dijous va convocar a la premsa per veure "in situ" com es feien les batudes a la platja ( en aquest cas  Cala Agulla) i els control d'entrada a la platja. Així mateix va fer unes declaracions a la premsa, juntament amb el regidor Manuel Filgueiras, que aquí reproduim.



Declaracions rebudes del servei de premsa de l'Ajuntament de Capdepera