Finalitzen les obres de la gespa del camp de fúbol Es Figueral de Capdepera

Primer municipi de Mallorca que instal•la un sistema ecològic que estalvia aigua

     Les obres d'instal•lació de la nova gespa del camp de futbol Es Figueral de Capdepera acaben de finalitzar, sent el primer municipi de Mallorca que implanta un sistema ecològic que estalvia gran quantitat d'aigua, segons afirma la regidora d'Esports de Capdepera, Pilar Gasull.
    El camp de futbol gabellí aquest passat cap de setmana ha estrenat la nova gespa amb diversos entrenaments i competicions oficials, així com amb una diada de l'escoleta de futbol.
    La col•locació de la nova gespa al camp de futbol ha suposat una inversió de 265.000 euros i destaca el compost ecològic amb fibra de coco que presenta l'esmentada gespa, la qual cosa li fa assemblar-se més a la gespa natural, de millor qualitat i més pràctic per als jugadors. Aquest sistema també suposa un percentatge molt important d'estalvi d'aigua, prop d'un 70 per cent.
    Amb la col•locació de la nova gespa, s'ha aprofitat també per implantar el nou sistema de reg amb millors canonades i la substitució dels aspersors per solcs de reg. Amb aquest nou sistema de reg es resoldrà la problemàtica del camp de futbol quant al mètode de regadiu, que resultava dificultós, en haver de desplaçar els aspersors.
  Pilar Gasull mostra la seva satisfacció de "poder oferir als usuaris del camp de futbol de Capdepera una gespa d'aquestes carácterístiques amb un sistema nou, ecològic i que ofereix nombrosos avantatges".
   La gespa del camp de futbol no es canviava des de 1997, l'ús del mateix ha anat augmentant i les seves instal•lacions són freqüentades actualment a diari, sobretot, durant la tarda, des de les 16.00 fins a les 22 hores.
    A la localitat gabellina avui en dia hi ha en actiu un total de tretze equips federats de futbol, els integrants del qual són assidus usuaris de l'esmentat recinte esportiu.

Departament de Comunicació
Ajuntament de Capdepera