Dimarts, 23 d’abril, malgrat la meteorologia adversa amb un plugim intermitent durant tot el dia  se celebra la Diada de Sant Jordi a Capdepera amb una fira organitzada per les Biblioteques de Capdepera. Un any més els llibres han estat els protagonistes tant a la Fira del llibre de dia 23, com a les activitats organitzades a les biblioteques amb contacontes, presentacions de llibres, música i poesia, club de lectura, etc...
 

Com el temps atmosfèric no aconsellava celebrar la diada a l’aire lliure, a plaça de l’Orient, se decidí traslladar les activitats programades al Teatre de Capdepera. Així de bon matí se muntaren les paradetes de l’estanc de can Pep Serra, amb llibres d’adults i un bon assortiment de llibres infantils; dels llibres de segona mà, pro-viatge d’Estudis de l’IES; venda de roses; llibres de Rosa Rodríguez,  Cap Vermell amb una bona selecció dels 51 llibres publicats i les darreres novetats; els llibres de la Biblioteca; i les paradetes de la Residència de Sa Font de Sa Cala i del Centre de Dia de Cala Rajada.  No hi hagueren les visites escolar, ni la paradeta de menjar prevista.



Tot plegat arribà a encabir en l’entrada al teatre i la sala multiusos de la planta baixa.
 



Durant el matí no hi hagué massa moviment, entre el fred i els ruixats intermitents realment feia poques ganes de sortir al carrer. Així i tot hi hagué un cert degoteig de visitants que firaren alguns llibres.
 

Molt emocionant va ser una improvisada lectura del llibre “La abuela Lola no se acuerda de mi” que presentava Rosa Rodríguez, de la mà d’una usuària del Centre de Dia.
 

A mig dia comparegueren els alumnes de l’IES a vendre les roses. Gràcies a l’esforç (i molta simpatia) aconseguiren vendre totes les roses anant a oferint-les per tot Capdepera.
 

Després de dinar l’ambient canvià i comparegué més gent, especialment  infants amb els seus pares per assistir al conta-contes organitzat, però també gent amb la intenció de comprar llibres.
 



Na Mar Llull va llegir dos contes per gentilesa de l’Estanc de Can Pep Serra: “El bosc de les emocions” i “El monstre dels colors”.
 





Seguidament se presentà l’espectacle familiar “ Un món de paraules” d’ El llenterneret, qui aconseguí engrescar i fer participar els més menuts.
 




Després de la visita les autoritats per les paradetes, se passà a presentar els llibres “La abuela Lola ya no se acuerda de mi” i “Ian tiene TDH”. Na Magdalena Melis va fer la presentació i a mode d’entrevista l’autora ens explicà com i perquè escriu llibres. Esprem en breu oferir-vos una conversa amb l’autora.

 



Per acabar la Diada se va fer el lliurament del IV Premi de punt de llibre que es realitza en col·laboració de les Biblioteques i l’IES de Capdepera, amb el  tema “La mar i els seus oficis”. Enguany reprodueix un preciós dibuix de Marina Bonnín Garau de 3r d’ESO, i com ella mateixa explicà va plasmar la imatge de la seva platja preferida: Cala Lliteres. Com a premi, a més del diploma, va rebre un lot de llibres i un bon per accedir gratuïtament a les activitats que es realitzin en el Teatre de Capdepera.
 





Com diu el refrany “A mal temps, bona cara”. Malgrat el mal temps se va poder celebrar la Fira del Llibre en un ambient festiu.



A l’IES de Capdepera els alumnes també van poder gaudir de la Diada de Sant Jordi. Participant de les activitats promogudes per la Comissió de PLEC. Hi hagué una paradeta d’intercanvi de llibres i la compra de roses, ambdues propostes van ser estat un èxit!

A més, els alumnes de 4t d’ESO i 1r de batxillerat van rebre una classe magistral sobre creació poètica amb el guiatge del poeta i professor de l’IES, Joan Cabalgante.  
 

A les escoles s'Auba i s'Alzinar també realitzaren activitats per a celebrar la Diada del llibre. A s'Alzinar l’alumnat de primària van comptar amb l’expert en Tallers de Conta Contes, Ramón Ginard Servera, i ens comentaren que tot l’alumnat en va gaudir molt. També hi hagué intercanvi de llibres entre l'alumnat: tots els infants que aportaren un llibre rebia un val per poder canviar-lo per altre llibre de la paradeta.



A s'Auba van haver activitats al voltant de Sant Jordi durant tota la jornada escolar. De bon matí, a cada aula, el professorat va comentar la llegenda de Snat Jordi. Per nivells se va fer intercanvi de llibres, tots els llibres que van aportar l'alumnat se van deixar en taules i devers les 10 cada infant que havia aportat qualque llibre podi atriar per a ell. Posteriorment se van desenvolupar una sèrie de tallers, organitzant els alumnes de Primària en petits grups de 1r a 3r  i de 4t a 5è. El primer grup va realitzar de forma rotatòria tres tallers: fer una rosa, un punt de llibre i escoltar un conta-contes. Els més grans també van rotar per tres tallers: fer una rosa, un punt de llibre i començar a escriure un conte. Acabaren la jornada amb la mitja hora de lectura habitual.