El GOB-Mallorca reconeix anualment amb els premis Alzina i Ciment aquelles persones, organitzacions o institucions que hagin destacat per la seva aportació positiva o negativa al medi ambient. Entre les dotze propostes que fa el GOB n’hi ha dues que ens han cridat l’atenció, una a cada categoria dels premis.

A la primera proposta dels Premis Alzina hi trobem AFONIB (Associació de Fotografia de Natura de les Illes Balears), amb la que col·labora la nostra revista Cap Vermell amb un dels premis del seu concurs anual de fotografia “Memorial Climent Picornell”, a més el seu president és en Joan Sans. Joan és mestre de s’Alzinar i col·labora amb la nostra revista amb les seves fotografies, de fet una d’elles ha estat la guanyadora d’un dels premis que dona l’associació de la Premsa Forana de Mallorca. Indirectament, però ens sentim  contents d’aquesta nominació.

  1. AFONIB (Associació de Fotografia de Natura de les Illes Balears)
    Per la seva tasca de promoció de la protecció de la natura i divulgació de les espècies de flora i fauna a través de la fotografia aplicant un estricte codi ètic entre els seus associats. "La natura, es troba 'acorralada', però AFONIB continuarà retratant-la per conservar-la el millor possible".

Altres nominacions han estat per Alba Sud, una associació especialitzada en investigació i comunicació en torn l'anàlisi crítica del turisme;  La Utòpica, per la sevaLINCC (Laboratori Interdisciplinari sobre Canvi Climàtic), per la seva feina i implicació en l'escalfament global; Mercat Social, xarxa de persones, empreses, entitats, institucions i iniciatives que incorporen valors socials, ecològics i ètics en les seves decisions de consum, producció, distribució i finançament amb l'objectiu de contribuir des de l'activitat econòmica a una societat basada en els valors democràtics, ecològics i solidaris i en el benestar col·lectiu; i Arrels Marines, per iniciatives vinculades al coneixement del medi marí local, la transició ecosocial i l'educació ambiental.  

A les candidatures als Premis Ciment, trobem la candidatura de Rafel Fernàndez

  1. Rafel Fernàndez, ex batle de Capdepera. Per la seva gestió política al capdavant de l'Ajuntament de Capdepera afavorint, des de fa anys, la massificació turística, la construcció dels enclavaments més privilegiats amb grans promocions de luxe en bosses de sòl que fa temps que haurien d'haver estat desclassificades, i l'explotació del municipi (projecte de reforma del Passeig Marítim, ús privatiu amb terrasses, pàrquing de Cala Agulla,...).

Als premis Ciment també hi trobam l’AETIB (Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears), perquè encara hem de mantenir amb dobles públics un ens per a la promoció del turisme; Demarcació de Costes, per la desídia en la gestió dels interessos econòmics a tot el litoral Balear; Direcció General de Tràfic, per no aturar carreres de motos a la Serra Tramuntana, malgrat les reiterades denúncies des de fa anys per part d'associacions, veïns i municipis afectats; Pacte PP-Vox al Consell de Mallorca, per voler asfaltar rutes senderistes, per posar un caçador negacionista del canvi climàtic al capdavant de l'àrea de medi ambient, eliminar les activitats d'educació ambiental i substituir-les per caça i impulsar unes mesures en l'àmbit de carreteres que van en retrocés; i Batle de Palma, Jaime Martínez, i Regidor de Mobilitat, Antonio Deudero
per ermetre caçar a Palma i declarar la ciutat com a taurina i haver renunciat a uns 13 milions d'euros que havien d'anar a ampliar BiciPalma, compra d'autobusos d'hidrogen, fer l'eix cívic de Cotlliure, etc.  

Els premis Alzina i Ciment són triats entre els proposats per votació popular. Si voleu ho podeu fer a través del següent enllaç del GOB. És molt senzill, no fa falta ser soci del GOB ni s'ha de donar cap tipus d'informació personal.

 Clica per enllaçar el vot