REBUTJADA LA REPROVACIÓ DEL BATLE, AMB LA DECISIVA ABSTENCIÓ D'ES GRUP








  

   Dèiem, el passat dimarts, que feia fer mals pronòstics quant a la moció de reprovació del batle proposada pel PP i que, amb tota seguretat comptaria amb el suport d'EU-EV. La cosa penjava d'un fil i aquest fil es deia, i es diu, ES GRUP. Però mentiríem si no diguéssim que a l'ambient es respirava l'abstenció de Mateu Melis, com finalment, es va produir. La moderació que ha caracteritzat aquest regidor i algunes de les seves manifestacions apuntaven que en el Ple es desmarcaria d'uns i d'altres. De manera que, per com anaren les coses i per les intervencions d'uns i d'altres, al final aquesta sessió extraordinària, rodejada d'una gran tensió i d'un extraordinari seguiment mediàtic, es va desenvolupar més o menys segons un guió que no va produir cap sorpresa. Diguem, també, que l'expectació aixecada es va traduir en una assistència de públic que va fer petita la sala de plens. Mirem de resumir-ho.


Image

   El primer a prendre la paraula va ser Joan Ferrer, portaveu del PP, com a partit que havia sol·licitat el ple per a reprovar l'actuació del batle. La seva intervenció es va moure en la línia ja desenvolupada en el comunicat publicat per "Cap Vermell" i centrada en dos eixos: el succés de l'hotel Son Moll i les obres de la sala multiusos de Cala Rajada. En aquest sentit, no hi va haver novetats i Ferrer va insistir que en un i altre cas s'havien produït actuacions irregulars: en el primer, per no haver aturat les obres; en el segon, per haver canviat el projecte i haver començat a treballar sense que aquest estigui aprovat.

Image


  Tot seguit va ser Maria Orts la qui va parlar i tampoc no va sortir del guió. Demanam als nostres lectors que consultin també el comunicat d'EU-EV, publicat en aquesta pàgina. Una vegada més, va desmarcar la seva formació de qualsevol responsabilitat en tot l'afer de l'hotel Son Moll ja que, segons va dir, com a socis de l'equip de govern només assumien aquelles qüestions prèviament consensuades, i que aquest no era el cas. Per tant, va reiterar la sol·licitud de dimissió del batle.


Image

   I arribà el torn de Mateu Melis, la intervenció més esperada, per raons òbvies. Com sempre fa, el responsable d'ES GRUP ens ha remès la seva intervenció en el Ple i la podeu llegir íntegrament aquí mateix. En Mateu Melis va exigir que no s'eludissin responsabilitats i que es posassin els mitjans per a evitar que desgràcies com la que havia provocat la moció de reprovació del batle no es tornassin a produir. Del batle en va demanar la dimissió com a responsable d'urbanisme. Va recordar que el mateix batle, temps enrere, s'havia referit a la transversalitat de les distintes àrees de gestió municipal i, per tant, a la coresponsabilitat de tots els regidors de l'equip de govern. En l'aspecte polític, va dir que Capdepera ara necessita tranquil·litat i que aquest no és un bon moment per a demanr dimissions; que hi ha molts de projectes endegats que s'han de culminar, i que el ciutadà no entendria més retards per qüestions de partidisme. Va acusar Maria Orts de covardia política, amb el símil de qui es posa el salvavides al primer cop de mar, en comptes de fer costat als companys amb qui ha compartit la tasca de gestió de l'Ajuntament. Per tant, va afegir que, tot i retreure als responsables de l'equip de govern les errades comeses, no recolzaria la reprovació del batle.


Image

   Bartomeu Alzina s'encarregà de respondre de manera conjunta als qui l'havien precedit en el torn de paraula, i, de manera molt breu, va assumir que, especialment en algunes manifestacions fetes en els moments immediatament posteriors a l'accident de l'hotel Son Moll havia estat desafortunat, però ho va atribuir a la tensió que es va viure en aquella situació dramàtica. D'altra banda, va dir que no passava pel seu cap dimitir, i sí treballar per a millorar la gestió de l'Ajuntament.

Image


   Torn per a Pep Gallego. Va dir que UCAP-UM volia ser conseqüent amb el pacte de govern que es va signar i va expressar el seu suport al batle, personalment i políticament. En dir que tothom, també el PP, sabia que l'hotel Son Moll estava en obres, va provocar una ovació de la majoria d'assistents.

  
   Mateu Garau, PSM-ENTESA, donà igualment el seu suport al batle, i va afegir que, en tot cas, aquesta reprovació s'hauria de presentar en pràcticament tots els ajuntaments de Mallorca, també en els governats pel PP, i fins i tot davant instàncies superiors, del present i del passat.


   Per tant, a l'hora de la votació tot va anar com es preveia: 8 vots a favor de la reprovació (PP i EU-EV); 8 vots en contra (PSOE, UCAP- UM i PSM-ENTESA); 1 abstenció (ES GRUP).

La reprovació, gràcies a l'abstenció d'ES GRUP i al vot de qualitat del batle, quedava rebutjada.


Image

   El mateix Bartomeu Alzina, poc després d'acabada la sessió, ens manifestà que es felicitava que, malgrat la tensió lògica, tot hagués transcorregut en un clima de gran correcció política, destacant que les distintes intervencions dels portaveus de tots els partits s'havien mogut en aquesta línia. També es va referir a dues línies oposades de veure les coses, que en el ple s'havien posat de manifest.


  Poguérem parlar també amb Mateu Melis, el qual va insistir en la necessitat de cointinuïtat en la gestió de l'Ajuntament, davant la conjunctura actual, i que això implica la continuïtat del batle. L'estabilitat, ens va dir, és ara més important que els interessos dels partits.