La comissió de garanties de MÉS ratifica que els cinc regidors de Capdepera han desobeït l'executiva al pactar amb el PP i per tant "deixen de representar aquesta formació i no poden seguir actuant en els seu nom".
 




El pacte de MÉS per Capdepera amb el PP ja ha passat factura als primers. La comissió de garanties de MÉS per Mallorca ha confirmat aquest dijous la decisió de l'executiva del partit, que es va fer pública el passat 23 d'octubre, que els cinc regidors de Capdepera deixin de representar la formació, i ha demanat a l'Ajuntament la dissolució del grup mentre no tingui representació. Cal recordar que les cinc persones afectades varen recórrer contra aquesta decisió davant la Comissió de Garanties i Arbitratge del partit manifestant que es varen presentar amb un programa i que aquest programa es durà a terme. L'executiva va suspendre la resolució a l'espera del pronunciament de l'òrgan estatuari d'arbitratge, a qui correspon valorar si les decisions de qualsevol òrgan s'ajusten a la normativa de MÉS.

El partit manifesta que el fet que l'executiva recordàs en fins a quatre ocasions quina era la posició dels regidors en relació amb la possibilitat de signar un acord amb el PP i que l'òrgan aprovàs prohibir als regidors del municipi aquest acord fa que la decisió presa pels afectats de desobeir l'executiva representi una infracció de l'article 7.c de l'estatut del partit, pel que fa a les obligacions de les persones que hi militen.

D'aquesta manera, l'executiva ha fet efectiu el seu acord i ha comunicat a l'Ajuntament de Capdepera que els regidors del fins ara grup municipal MÉS per Mallorca han deixat de representar aquesta formació i que no poden continuar actuant en el seu nom. També ha sol·licitat al secretari que prengui les mesures corresponents d'acord amb la normativa vigent reguladora del règim local.

Tot i que crida l'atenció que el comunicat no fa esment a una possible expulsió dels regidors ni es refereix a ells com a trànsfugues, aquest comunicat suposarà un abans i un després en aquest partit polític a Capdepera.

A continuació teniu el comunicat íntegre: