El Dia Europeu de les Llengües s'ha celebrat amb una pancarta a la balconada de l'Ajuntament de Capdepera. Aquesta és una iniciativa del Consell d'Europa per protegir el patrimoni lingüístic europeu i promoure el plurilingüisme i l'aprenentatge de llengües.












La celebració d'aquesta jornada ha coincidit en el temps amb l'acceptació de l'ús de les llengües cooficials al Congrés de Diputats i la tramitació de l'oficialitat del català a l'EU, i crida l'atenció la reacció dels diferents partits de l'Estat. 

A la plana de Consell d'Europa llegim:

Dia europeu de les llengües 2023: un dia per a visibilitzar la diversitat cultural i lingüística de Europa

Cada any, des del 2001, el Dia Europeu de les Llengües (EDL per les sigles en anglès) celebra la riquesa de les llengües que coexisteixen a Europa i la resta del món. Només a Europa hi ha més de 225 llengües autòctones, sense comptar les que han arribat al continent a través de la immigració.

"El dia europeu de les llengües ens recorda que aprendre un idioma és un pas cap a l'obertura i el respecte per altres cultures", ha declarat la secretària general, Marija Pejčinović Burić.


El Dia europeu de les Llengües té com a objectiu:

  • Sensibilitzar sobre la importància de l'aprenentatge d'idiomes per augmentar el plurilingüisme i l'entesa intercultural.
  • Promoure la diversitat cultural i lingüística rica d'Europa.
  • Fomentar l’aprenentatge permanent d‟idiomes dins i fora de l‟escola.

A molts països europeus s'estan organitzant una àmplia gamma d'iniciatives per commemorar els 22 anys de diversitat lingüística i cultural, entre les quals les següents: un concert multilingüe a Espoo (Finlàndia) pel dia europeu de les llengües, un espectacle de comèdia d'improvisació "Bei uns sagt man....." a través de les llengües i cultures a Berlín (Alemanya), una fira “di SÍ a les llengües” a Belgrad (Sèrbia), un concurs de vídeos escolars Vi elsker sprog (estimem les llengües) seguit d'una cerimònia de lliurament de premis als guanyadors a Copenhaguen (Dinamarca), una setmana lingüística dels “Jocs Olímpics” organitzada per una escola de Petite-Île (El Reunió, França), Cuinar amb les llengües! a Vercelli (Itàlia), i una conferència en línia organitzada per la Comissió Europea titulada “L'ensenyament de les competències lingüístiques al si de l'Espai Europeu d'Educació”.