Fa uns dies, un diari de Palma publicava que des de la regidoria de Cultura se volien restaurar els gegants de Capdepera, en Roc i n’Esperança. Els dos gegants han estat un llarg període inactius i es troben deteriorats, per tant és una bona idea restaurar-los i que tornin a sortir pels carrers del municipi en dies festius.

Se parlava de la possibilitat que tornin a sortir per les festes de l’Esperança, però això  dependrà de la finalització de la restauració i posada a punt dels gegants i de la creació d’una colla gegantera que se’n faci càrrec del maneig i manteniment dels gegants de la vila.

Molts de pobles de Mallorca mantenen la tradició dels balls de  gegant i l’organització de trobades geganteres. Generalment quan se convoca una trobada compareixen els gegants d’altres pobles, a més dels gegants del Consell de Mallorca, i així es crea un cert compromís per tornar la visita per part dels amfitrions.

A Capdepera, al voltant dels anys 2007 – 2012 van  haver trobades  em jornades prèvies al Mercat Medieval però la colla se va desfer i els gegant deixaren de sortir.

Ara hi ha la intenció de tornar-los a recuperar. Esperem que les gestions arribin a bon port, que se restauren els gegants i el que és més complicat se formi (i consolidi) una colla de geganters que se n’encarregui de l’organització i participació en trobades.