Capdepera se suma a una nova manera de viure l'energia, amb l'arribada del nou projecte d'autoconsum compartit de l'Institut Balear d'Energia (IBE)



L’IBE va contractar l’execució de tres instal·lacions solars fotovoltaiques a Capdepera sobre edificis de l’IBAVI. S’espera poder iniciar les obres abans de l’estiu, amb vocació de posar-les en marxa abans de finals d’any.

Es tracta dels edificis d’habitatges del carrer de les Roses, 36 i del carrer Dones de la Llata 41 i 49, que sumaran un total de 100 kW de potència renovable. Des d’aquestes s’abastiran 70 llars i 10 empreses d’un radi de 2 km. Aquestes tres instal·lacions han sortit a licitació per un preu de 142.759,68 euros més IVA i amb la seva posada en marxa es podran beneficiar fins a 70 llars i 10 empreses del municipi, gràcies als 100 kW de potència.

D’aquesta manera, els qui s’hi adhereixin podran consumir energia directament de les instal·lacions pagant una petita quota anual de lloguer del percentatge d’instal·lació.

Sense cables ni obra o manteniment per part de l’usuari. Com tenir plaques, però sense fer cap inversió. La distribuïdora fa el descompte automàticament a la factura.

https://institutbalearenergia.cat/arxiu_autoconsum/capdepera/

Crida l'atenció que cap edifici municipal s'hagi afegit al projecte i no compti amb cap instal·lació a Cala Rajada.



Aquesta és la informació remesa per l'Ajuntament: 



Imagina't aprofitar l'energia del sol per a tothom. Amb l'autoconsum compartit, podreu fer-ho!
En què consisteix?: Les plaques s'instal·len a edificis públics i vos hi podeu connectar, fora cables ni obra de cap classe.

A Capdepera la instal·lació s'ubicarà a les cobertes de tres edificis de l'IBAVI.
Amb l'energia solar que rebreu de la instal·lació compartida estalviareu en les vostres factures, ja que primer es consumeix de les plaques abans que de la xarxa. A més, ajudareu a protegir el medi ambient reduint les emissions de CO₂.
No només estalviareu en la vostra factura, sinó que contribuireu a crear una comunitat més sostenible i compromesa amb el futur.

Suma't al projecte d'autoconsum compartit i comença a gaudir dels beneficis de l'energia solar.
https://institutbalearenergia.cat/

Aviat l'IBE organitzarà una xerrada informativa per informar-vos de primera mà sobre aquest projecte d'autoconsum compartit, el qual ja es troba en funcionament en diversos municipis de les Illes Balears.