La declaració, prevista per al 21 de febrer, es va ajornar per la vaga de lletrats de justícia.

El batle refusa contundentment les acusacions.









Cap Vermell ha tingut coneixement que en un jutjat d'instrucció de Manacor se segueixen unes Diligències Prèvies en les quals s'investiga el batle de Capdepera per un presumpte delicte de prevaricació administrativa.

Aquesta investigació parteix d'una denúncia interposada el passat mes de novembre per un sindicat de policia d'àmbit estatal per diverses possibles irregularitats. La denúncia va ser admesa a tràmit i es va citar a declarar el batle el passat 21 de febrer, així com també a diversos treballadors municipals i a regidors de l'equip de govern. En la mateixa resolució judicial es va requerir al Batle, a l'Ajuntament i a dues conegudes empreses constructores del municipi a fi de que lliurin diversa documentació al jutjat.

Des del sindicat denunciant ens varen comentar que les declaracions s'havien suspès per la vaga dels lletrats de l'Administració de Justícia, i que s'haurà de fixar un nou dia.

Per la seva banda, el batle ha comentat a Cap Vermell que la denúncia té poc recorregut i que està plena de suposicions i comentaris sense base provatòria, afegint que és una maniobra política per desprestigiar-lo a les portes de les eleccions municipals. També ha indicat que, tenint en compte que la denúncia toca a moltes persones que treballen a l'Ajuntament i que no pot parlar per totes elles, s’estima més esperar a fer declaracions quan s’acabi el procés judicial per no interferir. En tot cas insisteix que totes les acusacions són falses com quedarà demostrat. Així mateix, després del procés, l’Ajuntament i els funcionaris tenen intenció de prendre accions penals en contra del representant legal del sindicat.

L'escrit de denúncia és extens i toca molts de temes, com ara presumptes irregularitats relacionades amb les obres particulars realitzades a l'habitatge del batle, obres públiques fetes per urgència sense projecte i donades a dit, incompliments  de la normativa urbanística a les obres particulars del primer edil o l'intent de no exigir algun impost a una important empresa promotora, entre d'altres qüestions. Inclús es parla de l'aparició a l'Ajuntament d'alguna factura relacionada amb les indicades obres particulars. Tot plegat, repetim, segons la denúncia que es va entrar al Jutjat, encara en fase d'investigació.

Però la part més important de l'escrit fa referència a presumptes irregularitats a l'hora d'aprovar i pagar productivitats als treballadors municipals, denunciant tractes diferents i discriminatoris entre uns i altres, inclús després de l'aprovació del reglament municipal que regula aquest complement.

Totes aquestes acusacions, d’una gran gravetat, s’han de demostrar i ara cal esperar el que dicti el jutge, tot recordant que el procés es troba en fase de les diligències prèvies.

Cap Vermell, òbviament, des del màxim respecte a la presumpció d'innocència, informarà els seus lectors en tenir coneixement de la resolució del procediment.