Reaccions a l'anunci de la presidenta Armengol de que el tren de Llevant sia una realitat. 
Plataforma tren de Llevant; Terraferida, Associació Amics del ferrocarril i representants polítics.


TERRAFERIDA
ha dit: "Si és veritat serà una bona notícia, tota inversió en transport públic ho és. A més és la primera vegada que el projecte té finançament local (Madrid mai ha complit). Ara bé, la paraula INICIAREM, no està escollida per casualitat, no compromet prou ni garanteix el tren. Veurem!
Si aquesta vegada no és veritat, com va passar al 2008, al 2015, al 2019... Val més no tornar-ho a dir, Presidenta".



Amics del Ferrocarril saluda l'anunci realitzat aquest matí en el Parlament de les Illes Balears per la presidenta del Govern de cara a poder finalitzar el projecte del tren de Llevant i d'aquesta manera avançar en l'única solució possible en la millora de la mobilitat de les persones que viuen i treballen a Mallorca: Un ferrocarril públic, sostenible i de qualitat.
Esperem que aquest pic vagi de bo i que el projecte arribi també a Cala Rajada per a millorar la connexió amb Menorca.
Sense cap dubte, ha estat la Plataforma cívica "Volem el Tren de Llevant" la que ha estat avantguarda d'aquest lluita de tants i tants d'any i és per ella que se n'ha de endur la millor de les felicitacions si aconseguim que aquests diners s'inverteixin en seny i d'acord amb els necessitats reals del territori de Llevant.
I per això, el projecte de tren històric entre Sant Llorenç i Son Carrió podrà esser una realitat.
No hem d'oblidar que el tren també ha d'arribar al Port d'Alcúdia i no massa tard. És per això que demanen també la definició del trajecte més adequat i operatiu per a dur a la Badia d'Alcúdia el ferrocarril.
Aquests dies hem pogut comprovar, amb la gratuïtat del transport ferroviari, que la ciutadania l'assumit com el millor mitjà de transport possible, malgrat que la necessitat de millorar amb disponibilitat i millora d'horaris.
I també, la posada en marxa del tramvia de Palma serà una puntada més per avençar en aquest projecte global que la nostra illa necessita.
Pareix que a la fi, i sempre abans de les eleccions, tenim bones notícies pel ferrocarril. Pensem que aquestes si es compliran.
Benvingudes siguin.


Tomàs Martíinez com a portaveu de la Plataforma pel tren de Llevant ha manifestat a IB3 que:

Ens ho creurem en veure-ho fet. Si s'hagués volgut fer s'hagués fet. Recorden el compromís de la mateixa Armengol de fa deu anys. Fins que les obres estiguin acabades no podrem dir que es de veres...Hem vist posar primeres travesses i altres inauguracions. La via ha d'arribar a Cala Millor i Cala Rajada i ha de ser compatible amb els usos de la via verda"
També hi ha un apunt al seu facebook que diu:"Que sàpiga tothom que el tren, que no havia de costar un euro als ciutadans de les Illes, té un cost fix mensual: els vagons que es compraren pel tren-tram i que marxaren una temporada en el Palma-Inca exprés, ara estan aturats a les cotxeres i es paga un manteniment mensual".

Finalment, els batles de la comarca expresen la seva satisfacció per l'anunci i ara  s'apunten a tenir el millor tren possible i que arribi al seu municipi quan, excepte la batlessa de Son Servera, cap batle havia piulat al respecte des de fa molt temps. Menció especial per Capdepera que manifesta fer un "casus belli" en el cas de que no arribi a Cala Rajada.