Després de la seva presentació al festival de cinema Atlàntida Film Fest, el documental “Margalida” va ser projectat al Teatre de Manacor dissabte, 17 de setembre, amb gran èxit de públic.

Amb el teatre ple de gom a gom vam poder visionar el documental filmat per les joves directores  Francesca Mas i Constança Amengual, que recrea la vida quotidiana, el pensament i els sentiments de Margalida Bover. 

Na Margalida, veïnada de Sa Font de Sa Cala, mostra des d’un caire eminentment emotiu com va viure (i sentir) la mort de la seva parella Salvador Puig Antich i ens mostra les seves rutines diàries desvetllant el part del seu pensament.

Amb una bella fotografia de Joan Lluís Oliver, en el documental ressalten els silencis i les imatges amb la mar com a protagonista principal. Espais comuns i propers, com Es Carregador, N’Aladern o Sa Pedruscada omplen la pantalla mostrant racons del nostre municipi.

No falten les converses en les que ressalten l’espontaneïtat, el compromís i la forta personalitat de na Margalida.

El documental traspua emocions pels quatre costats, i el seu ritme lent i pausat convida a la reflexió. Com comentà na Margalida “quan era joveneta tenia por de la soledat i ara agraeixo i estim la soledat, i aquest projecte m’ha ajudat. Ha estat molt guapo elles venien a casa els caps de setmana, xerraven, caminàvem i ens hem anat coneixent poc a poc”.


Després del visionat de la pel·lícula va haver un interessant torn de preguntes a la protagonista, Margalida Bover, les directores i l’equip de producció.