L'Ajuntament preveu que el projecte de millora d'infraestructures i moderació del trànsit estigui finalitzat a la primavera de 2009




 
   Les obres de la primera fase d'embelliment, millora de les infraestructures i ordenació del trànsit dels carrers Port, Gómez Ulla i voltants en el nucli urbà de Capdepera han començat aquesta setmana.
   En aquesta primera fase s'inclouen diverses actuacions com la supressió de barreres arquitectòniques, mecanismes per moderar el trànsit, embelliment i millora del paviment de tots els carrers, soterrament del cablatge i canvi de mobiliari urbà i il•luminació.
   L'Ajuntament també procedirà a rehabilitar façanes emblemàtiques, implantació de serveis com al cablatge i instal•lació de wifi, millora de la xarxa de pluvials i recuperació d'espais d'ús públic. Es preveu que aquesta primera part estarà llesta per a la primavera de 2009.
  Amb aquest projecte, que assoleix un pressupost total d'un milió i mig d'euros en la seva primera fase, l'Ajuntament pretén donar solució a una problemàtica ja antiga, traduïda en una gran preocupació i una forta reivindicació veïnal, que es ve d’enrere des de fa anys.
   El projecte global, que es divideix en dues fases per la seva complexitat i elevat cost, va ser presentat a la Conselleria de Obras Públicas i a començaments de juliol el Govern balear va donar a conèixer a l'Ajuntament de Capdepera que concedia una subvenció d'un milió d'euros, concretament 1.034.825 euros, destinats a la primera part de l'esmentat projecte, permetent que les obres hagin pogut començar aquesta el mateix dimarts.
   L'Ajuntament gabellí ha constatat la necessitat real de redissenyar i desenvolupar la planificació sobre una zona degradada, de risc i col•lapsada pel trànsit, amb l'objectiu de recuperar i augmentar la qualitat de vida dels veïns.
   La zona afectada per aquest projecte, és una de les zones més cèntriques del nucli urbà de Capdepera i al mateix temps, una de les més abandonades i perilloses a causa del trànsit de vehicles.
  La conclusió de la primera fase del projecte donarà pas a la segona, que contempla diverses accions de dinamització de l'entorn de millora de places i equipaments, com la renovació de l'antiga plaça del Mercat, la rehabilitació de la plaça de la Constitució per convertir-la en una plaça enjardinada i la millora de l'aparcament de Can Patilla augmentant el nombre de places i dotant-lo de dues entrades, una pel carrer Gómez Ulla i l'altra per la de Ciutat. L'Ajuntament preveu que tot el projecte en les seves dues fases estigui acabat l'abril de 2010.

Departament de premsa.
Ajuntament de Capdepera.




Nota, Cap Vermell ja havia informat de l'inici de les obres, malgrat tot hem trobat oportú publicar aqeusta nota de premsa de l'Ajuntament de Cadpepera, en tant aporta més informació sobre el tema-