Organitzat per l’Associació Empresarial de Capdepera, aquest diumenge dia 13 de març, a la plaça de l’Orient, s'ha fet un mercadet per part de comerços i associacions, destinat a oferir al públic objectes diversos a preus més reduïts de l'habitual.
 

Per sort, el sol va acompanyar i va acabar essent un diumenge fora dificultats meteorològiques, amb una tregua del vent i aigua del dia abans i a l'espera del mal temps que es pronostiquen pels dies vinents. Amb tot això, la plaça de l'Orient acollí als botiguers que tregueren al carrer els seus productes i sortiren a vendre saldos i oportunitats com cada any.

Hi faltà la parada de bunyols, coques, pastes dolces i salades, de la parroquia, que es substituí per la del Club de Basquet de Capdepera que oferí salsitxes i xurros als assistents i un altra parada on oferia dolços pels nins.

Com cada any, les col·laboracions per part de grup culturals i esportives, tampoc no hi faltaren, aquesta vegada foren els components de l'escola de basquet, qui oferí una demostració dels seu que fer amb la pilota.



Afortunadament, la meteorologia va acompanyar  i molts gabellins i alguns turistes feren acte de presència i de consum als comerciants d’aquesta activitat que, de vegades, no troben els resultats esperats en aquest tipus de fires.

 



Durant el matí, la plaça va estar prou animada, amb molta presència de gent i com sempre, alguns dels venedors obtingueren un resultat més o menys interessant, però sense ser un èxit repartit per igual. Evidentment, mai plou a gust de tothom. A la tarda, com sol ser costum, la plaça es queda buida, amb poca presencia de visitants, fins a les 18h que es começà a desmontar tot.
 

“Encara sort que no plou”, afirmà un dels comerciants. Perquè, si a més de muntar la parada, un s’ha de cuidar de no banyar-se ell i els objectes que exposa, la feina li surt cara, perquè si plou la afluència de visitants minva molt.

 

Està prou bé que el menjar tingui bons resultats, però si el mercat és organitzat pels botiguers per a la venda de saldos i oportunitats, potser es podria pensar en com se’ls pot donar un cop de mà i que tots els comerciants guanyin una mica més. En aquest sentit,  a algú se li ocorr, fer tapes o un platet d'arros del que solen fer els arrocers del Carme, en combinació amb les vendes dels botiguers.