Vuit barques engalanades, missa, processó, focs i música per acabar una festa ben nostra


 

Un dia esplèndid, d’estiu, i l’ambient propici que la mateixa diada procura van fer que la jornada de la patrona de Cala Rajada lluís amb tot esplendor.

Així com mana la tradició, la processó partí amb la Mare de Deu de l'església cap al moll. La calor amarà l'esplanada, el cadafal ben endiumenjat de flors i tot a punt amb els cants de la Coraleta, per donar entrada a la Verge del Carme. 

Cap a les 19’45 hores, puntual, la imatge de la Mare de Déu del Carme sortí de la parròquia, acompanyada per la Banda de Música i la Banda de Cornetes i Tambors, desfilant fins al moll, enmig de l’expectació de residents i turistes. 



 La primera visita del fill del poble al moll, va contribuir que, en l’aspecte religiós, la festa cobrés una dimensió certament especial. 


 

La imatge de la verge del Carme va ser transportada per dos mariners i dos membres de l’Associació Festes del Carme, des de l'església fins el cadafal del moll per després, en acabar sa missa, participar en la processó marítima a bord de la barca de bou MIRI.

En el moll, com cada any, l’esplanada es trobava estibada, de gom a gom, amb la presència de Mons. Jaume Mercant, qui va presidir la celebració de la Missa i l’acompanyaren el titular de la parròquia, Xisco Bernabeu, així com un grup de preveres que, d’una manera o altra, en algun moment hi han estat lligats: Nadal Bernat, Pere Orpí, Andreu Genovard.

 

Tant en la seva actitud com en les seves paraules, Jaume  Mercant es mostrà com un home proper, accessible i senzill, com a fill del poble com és. Com és habitual, la partiquial Verge del Carme acompanyà la celebració amb solvència i solemnitat.



Durant l’acte se ballà el ball de l’Oferta.

 


Sigui com sigui, la festa continuà, la processó, amb baixes, es va celebrar i cap al final s’amollà un castell de focs artificials certament espectacular. Dels millors dels darrers anys.









Un cop la imatge de la Verge del Carme reintegrada al temple parroquial en processó, la festa va acabar amb una petita actuació del grup de música popular Mata Escrita.