Aprovat l'augment de taxes i arbitris municipals per al 2009











El dilluns dia 10 de novembre, el Ple de l’Ajuntament es va reunir en sessió extraordinària per tal d’aprovar nous preus per a les taxes i arbitris municipals de cara al 2009. Aquesta era una passa prèvia i indispensable per a la confecció dels pressuposts de l’any que ve.

 

No, no en sabem res, de com han quedat les quanties dels serveis que l’Ajuntament ens presta. Bé, de fet tampoc no sabíem res d’aquest Ple. Ens solien avisar, prèviament, i fins i tot ens passaven l'ordre del dia, però veim que els bons costums aviat es perden. La sessió ens va agafar, literalment, amb els calçons baixos, i quan hi vàrem voler ser a temps només recollírem les darreres cuejades (taxes de l’escoleta infantil, de l’escola d’adults...), sense que en cap cas se n’esmentàs la quantitat corresponent. Es veu que ja se n’havia parlat en comissió, i els oients ens quedàrem amb les ganes. De moment, hem sol·licitat al mateix Ajuntament que ens facin arribar co m ha quedat la cosa i esperam poder-vos-la desllorigar ben aviat.

 

Com a última esperonada, el president de l’Associació Hotelera, Joan Massanet, que així ho havia sol·licitat, va prendre la paraula per a queixar-se amargament, com havien fet abans els representants de l’oposició, d’uns augments que varen ser qualificats d’excessius per als temps de recessió econòmica que es viuen. El batle va reiterar –sembla que ja ho havia fet al principi– en la defensa d’uns augments que, des del punt de vista de l’equip de govern, són inevitables i només responen als costos dels serveis que s’ofereixen. Una pancarta, enmig del nombrosíssim públic que omplia el saló de sessions, resava: NO A LA PUJADA DE TAXES. DIMISSIONS JA!

 

Com hem dit, quedam a l’espera de dades i xifres concretes.