La recuperació ambiental del torrent de Canyamel inclou la construcció d'un centre d'interpretació, i espais de descans amb nou mobiliari urbà






 

 Comencen les obres de la zona del torrent de Canyamel, actualment degradada, que comptarà amb un passeig confrontant amb la zona humida i amb passarel·les de fusta.
   Les obres del projecte de recuperació ambiental i zones degradades del torrent de Canyamel han començat aquesta setmana amb els treballs inicials de desbrossament amb excavadores a la zona pròxima a la desembocadura, al costat de la platja d'aquest nucli turístic.
    El projecte de condicionament del torrent de Canyamel inclou la construcció d'un centre d'interpretació ambiental per a la promoció turística de la zona humida, amb imatges i informació sobre la vegetació autòctona i fauna de l'entorn.
     La zona d'actuació, en una superfície de 10.000 m2, és font de biodiversitat a la qual acudeixen a nidificar un gran nombre d'aus migratòries, amfibis i rèptils impossibles de trobar sense aigua permanent.
Image

   El projecte paisatgístic i ambiental comptarà també amb un passeig al marge de la calçada, confrontant amb la zona humida, amb observatoris del torrent; es crearan àrees de descans amb nou mobiliari urbà i punts d'albirament amb camí de terra i passarel·les de fusta.
   Amb una inversió de prop de 700.000 euros, costejada al cent per cent pel Govern de les Illes Balears, respon a una reivindicació del municipi impulsada per l'Ajuntament de Capdepera. La regidora de Medi Ambient, Maria Orts, expressa la seva “satisfacció” i es mostra “il·lusionada de veure el començament de la recuperació d'aquest entorn, que permetrà alçar el valor aquest espai” i donar-lo a conèixer als nombrosos turistes que visiten la zona, ubicada en un dels nuclis turístics més importants del terme municipal de Capdepera.
    L'Ajuntament preveu que les obresestiguin enllestides per a la primavera del 2009 i inclouran, a més el soterrament de la línia telefònica, la reordenació de la circulació rodada i l'estudi d'itineraris i excursions amb punt de partida en el torrent de Canyamel, així com l'adaptació del recorregut a minusvàlids i invidents.

  En definitiva, unes obres llargament ajornades (ja les presentà a Capdepera el conselller de Medi Ambient de l'anterior govern,  Sr. Font )  i que ara a la fi comencen a fer-se realitat.




Servei d'informació
Aj Capdepera