Després d'uns quants mesos de la seva posada en marxa, encara no havíem fet referència a l'obertura de les dues noves peixateries al nostre municipi: “Pesqueres Mercant & Sirer” i “Pescados y Mariscos Rosario” 



Des que la Confraria de Pescadors de Cala Rajada va posar en marxa el punt de venda de peix directe al moll de Cala Rajada, no eren pocs els que s'hi acostaven per trobar el producte fresc, local, de proximitat i de qualitat. Amb el temps, la pandèmia del COVID-19 i el posterior confinament, feren que aquesta pràctica de venda quedàs aturada, de manera que els productors locals quedaven amb un marge de comerç molt reduït (tant per a la venda directa com per a la venda a la llotja), tot a causa de la baixada de demanda a tots els nivells (particular i hostaleria).



A partir d’aquest moment, dues empreses familiars dedicades a la pesca a Cala Rajada, es “reinventen” i decideixen emprendre una nova aventura per sortir del mal moment que estaven passant. Primer “Pesqueres Mercant” de la mà de Miquel Àngel Mercant Sirer i poc després, “Pescados y Mariscos Rosario” de Maria Rocío Pérez Muñoz, decideixen cap allà la primavera del 2020, posar en marxa la venda a domicili del producte de les seves barques: Els bous Picasseu segon (i el llaüt Es Virot) i la Myri. Aquesta nova manera de venda de peix (desapareguda, des de el temps que els carros estirats per les dones peixateres, passejaven pel poble carregats de peix i fent sonar el corn a l’espera de compradores), en poc temps es va fer popular més enllà del límits del nostre municipi. En dues empreses, mitjançant informació a través de les xarxes socials (WhatsApp, Instagram) diàriament feien (i ho fan encara actualment) saber de quin peix disposaven i telefònicament o per missatges es reservaven les comandes.





Aquesta pràctica de venda, tot hi anar bé, es va topar amb la tornada a la normalitat, que va minvar la venda i les comandes, moment en que Na Rocío Pérez en primer lloc i en Miquel Àngel Mercant després, es decidiren a obrir una peixateria. Primer va ser la Peixateria Rosario, aprop de la plaça dels pins, al costat del bar Valiente i mesos després Pesqueres Mercant, a la cantonada del carrer de La Pau amb al carrer estrella. Les dues empreses tenen una mateixa característica: la venda de producte de la mar fresc, un producte local i de proximitat, amb garantia de qualitat, capturat per les barques de la seva propietat.

 Així, cada dia (tots els que surten les barques), es pot oferir a partir de les 18h, el producte capturat per les barques del moll de Cala Rajada, producte completament fresc i local, que es ofert per les xarxes socials, per tal de conèixer de primera mà que es pot trobar a cada peixateria, que es pot comanar, comprar al local o ser servit a domicili. Si bé es posa a la venda producte propi, també s’ofereix aquell producte que no es captura per les seves barques, però que es ven a la llotja de Palma. A Pescados Rosario també s’han especialitzat en la venda de marisc dut per encàrrec de fora (Galicia, Cadis,..) i com a complement, menjar cuinat amb el seu producte, que pot ser per dur a casa o per menjar a la terrassa del bar veí.

Cal visitar els locals, per comprovar que son establiments ben preparats i equipats amb tot el necessari per a un tractament del producte que es ven i també per a oferir la neteja i la seva preparació de manera adequada. Ens comenten que aquest és el punt de sortida, però que queden projectes per a completar o projectes de futur d’expansió, que serà del benefici dels seus clients.





Tant a na Rocio Pérez de Pescados Rosario (i la Myri), com a en Miquel Àngel Mercant de Pesqueres Mercant (del Picaseu segon i es Virot), però també a tots els seus treballadors, els desitjam la millor de les sorts i un futur esperançador, en aquest difícil sector.

Aquestes són les seves adreces i telèfons: