La Mostra de la Llampuga tancà una edició perfecta, amb major assitència de públic que mai i amb un gran èxit gastronòmic
.............

El temps també se sumà a la festa: no va ploure ni va fer fred
..............

"Cap Vermell" vos n'ofereix un extraordinari reportatge fotogràfic


Amb força puntualitat, la VII Mostra de la Llampuga va anar complint tot el protocol previst, començant per la tradicional tallada de cinta per les autoritats. I quines foren les autoritats presents? Idò la consellera d'Agricultura i Pesca, Mercè Amer; el nou conseller de Turisme, Miquel Nadal; la consellera d'Economia i Turisme del Consell de Mallorca, Isabel Oliver; el batle de Capdepera, Bartomeu Alzina, el Patrò Major de la Confraria de Pescadors, Joan Ramon Esteva; i, per descomptat, la pràctica totalitat dels regidors de l'Ajuntament.

Image

Image

Després, com també és habitual, vingué la visita de les autoritats a tots i cada un dels estands instal·lats.

Image

Image

Image

Acabada la volta, aquestes mateixes autoritats tastaren bona part de les receptes que s'oferien.

Image

Image

A les 12 era l'hora prevista per a obrir les portes del recinte portuari al públic. L'expectació era gran i la quantitat de gent que espera, molt nombrosa. De fet, tot i que no podem encara oferir-vos xifres exactes (cosa que farem en breu), ja sabem del cert que la venda de tiquets va ser molt superior a la d'anys anteriors.

Image

Image

Image

La Mostra és un esdeveniment que mou molta gent, i que suposa un gran esforç d'organització. En Jeroni Ferrer, secretari de la Confraria, tot i la discreció que el caracteritza, mantenint-se sempre en un segon terme, n'és el cervell, de tot aquest endiumenjat. "Cap Vermell" ho sap i li ho vol reconèixer.

Image

Però, la Confraria, a més dels propis membres, que no es planyen, compta amb un grapat de col·laboradors, perfectament identificats amb la causa de l'entitat, que fan possible que aquest gran esdeveniment tiri endavant. Segurament no ho hem dit mai, però no podem passar per alt la important representació de pescadors de Cala Bona (afiliats a la nostra Confraria), que com sempre varen fer acte de presència i donaren una bona mà. Vegeu, per començar, unes imatges de la gent que, tot lo dia, va atendre els estands dels quals la mateixa Confraria n'era responsable directa.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Però no només hi ha els que donen la cara: a la part de darrere hi ha un petit batalló que hi posa les mans. Arrossos i fideus bullen durant tota la jornada, perquè ningú quedi en gana. Quin feiner!

Image

Image

Image

Image

Image

Image

El mateix Patró Major, bon cuiner on n'hi hagi, tot d'una que les obligacions protocolàries li ho van permetre i va poder llevar-se la roba d'anar mudat, es posà a la feina. I acabà ben madur.

Image

A tot això, els carrers de Cala Rajada bullien de gent, i especialment a mesura que hom s'apropava al moll, avançar entre la munió es feia difícil. L'Ajuntament va preveure actuacions a distints indrets del poble, que acabaren d'acolorir un ambient ja prou intents.

Image

Image

Image

Una de les novetats de la Mostra 2008 la va constituir la presència d'una carpa de Protecció Civil, perfectament dotada i ben atesa per personal especialitzat i voluntari. Per cert, molt poc després que el recinte portuari obrís les portes al públic, es va produir un accident (pensam que es va tractar d'una caiguda) en què una senyora estrangera va haver de ser evacuada, cosa que es produí en poquíssims minuts. Estam segurs que els qui ho varen poder veure degueren quedar molt gratament sorpresos de la rapidesa i eficàcia dels serveis d'emergències. Perfecte!



L'anunciada presència de distints establiments comercials, com l'any passat, que instal·laren les seves paradetes en el passeig Gabriel Roca, estam convençut que va contribuir a fer encara més atractiva la zona de la Mostra i, segurament, els va servir de promoció, cosa ben necessària en els temps que corren. Entre els presents, els nostres amics d'"Art en joies", que presentaren algunes de les creacions més recents, d'un caire molt mediterrani, molt marí.

Image

I, encara que només fos amb un únic estand, l'Associació Comercial Gabellina també va voler acte de presència, amb una àmplia mostra d'obra de pauma.

Image

I qui també va fer un vertader desplegament, malament està dir-ho, va ser "Cap Vermell". A banda de l'extraordinari reportatge fotogràfic que aquí vos oferim, aviat podreu contemplar i escoltar les gravacions que els nostres reporters realitzaren al llarg de la jornada. Vegeu-ne una demostració gràfica.

Image
Entrevistant el regidor Rafel Ferández

Image
El batle, Bartomeu Alzina

Image
La consellera d'Economia i Turisme del Consell de Mallorca, Isabel Oliver

Image
El regidor i futur batle, Pep Gallego

Image
El conseller de Turisme, Miquel Nadal

Image
La consellera d'Agricultura i Pesca, Mercè Amer

La tarda i el vespre de la Mostra varen registrar una animació semblant a la de la jornada de matí. Molta gent, molt de trull, i a més bona música. D'entrada, el trio Black Cats, fent el rock de tota la vida. Molt bons, sí senyor.

Image

I, tot seguit, l'esperada actuació d'"Els que ningú vol", aquest grup que, fins al present havien actuat damunt un tractor i que, per fi! es decidiren a trepitjar un escenari. I gual de frescs que sempre, igual d'enrotllas i espontanis. No ha de ser la darrera vegada. Ca, barret! Vegeu-los des de davant

Image

Des de la dreta

Image

Des de l'esquerra

Image

I des de darrere

Image

Image

I com acaben, les mostres? Idò sí, amb focs artificials. Uns focs que també volgueren estar a l'alçada de les circumstàncies i que, per tant, constituïren un brillant tancador per a una jornada brillant.

Image

Image

Image

Gràcies a tots els que han fet possible una nova edició d'aquest gran esdeveniment, començant per la Confraria de Pescadors.

Fins a la VIII Mostra de la Llampuga!