La consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francisca Vives, i el batle de Capdepera signen un conveni per a la recuperació ambiental de l'abocador de Son Terrassa

   El Batle de Capdepera, Bartomeu Alzina, i la consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives, van firmar aquest dijous, 2 d'octubre, el conveni per a l'adequació, segellament i recuperació ambiental de l'abocador de Son Barbassa.
    Els terrenys municipals, de 45.000 metres quadrats, seran objecte d'obres de regeneració amb un pressupost total de més de dos milions d'euros, en concret, 2.073.995 d'euros, dels quals, el 50% provenen dels Fons Feder, el 45% l'aporta el Govern balear i el 5% restant el costeja l'Ajuntament de Capdepera.
   Prèviament a la firma, les autoritats- entre les quals també es trobaven la directora general d'Energia, Marilena Tugores, i els regidors Mateu Garau, Maria Orts i Josep Gallego- van visitar l'abocador, que va ser clausurat després de 22 anys d'activitat amb la gestió centralitzada de residus de Son Reus.

Image

Image

   Amb el projecte d'adequació, segellament i recuperació ambiental de l'abocador, l'objectiu és restaurar el medi físic de la zona i controlar les emissions de contaminants enmig.
    La situació d'aquest espai, a 250 metres del límit de l'àrea protegida ANEI de les muntanyes d'Artà i limítrof amb el litoral del torrent d'en Sec que desemboca al torrent de Cala Mesquida fa que l'actuació sobre aquesta zona degradada sigui prioritària.

Image

   Després de la firma del conveni, el següent pas serà el de l'adjudicació de les obres de segellament,   amb el que aquestes començaran el mes de desembre amb un termini de sis mesos. D'aquesta forma, la recuperació ambiental de l'abocador de Son Barbassa serà llesta per a la primavera del 2009. 
 

Informació i fotografies 
Servei de Comunicació de l'Ajuntament de Capdepera