Es volen evitar pràctiques incíviques per part d’alguns propietaris d'animals de companyia que molesten a la resta de veïns



 L'Ajuntament de Capdepera arrenca aquest dimarts una campanya de conscienciació de 15 dies perquè els propietaris d'animals de companyia prenguin consciència de la importància de mantenir determinades normes en fer l'ús de la via pública per part de les seves mascotes.

Així, en el cas dels cans s'anirà recordant que els propietaris han de recollir els excrements dels cans dels seus amics de quatre potes, que està prohibit permetre que facin miccions a les façanes, portes i altres elements particulars; que els cans que circulen s'han de dur subjectats amb corretges, "entre altres mesures que tothom coneix i no sempre es respecten" assegura el regidor de Medi Ambient, Quico Martínez.

En el cas dels moixos es recorda, entre altres normes, que està prohibit alimentar els animals a les vies públiques excepte les persones que comptin amb l'autorització corresponent i que tots els moixos que tinguin accés a zones i espais públics han de ser esterilitzats i dur xip identificatiu.

Amb la col·laboració d'usuaris del 'Projecte Millora', es faran rondes informatives pels passejos i zones de major afluència de visitants. També es posarà una paradeta informativa el pròxim dimecres dia 25 de novembre al mercat de Capdepera i el dijous dia 26 de novembre a la plaça dels Pins de Cala Rajada, on es repartiran fullets informatius i dispensadors de bosses per excrements per dur a les corretges dels cans.

"Volem un municipi net i lliure d'excrements que no només donen mala imatge del nostre poble i zona del litoral sinó que impedeix la bona convivència entre veïnats i produeix males olors, entre tots és possible", conclou el regidor.